Tarihi Şebinkarahisar Kalesi ışıklandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Şebinkarahisar Kalesi ışıklandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 14:34

Tarihi Şebinkarahisar Kalesi ışıklandırıldı

Haberin Devamı

Gülsen AKYOL MUTLU/ŞEBİNKARAHİSAR(Giresun), (DHA)-GİRESUN’un Şebinkarahisar ilçesinde bulunan ve şehrin önemli simgelerinden biri olan Şebinkarahisar Kalesi ışıklandırıldı.

İlçenin tarihi varlıklarını iyileştirerek, turizm hareketliliğinin artmasının sağlanması amacıyla Şebinkarahisar Kaymakamlığı ve Şebinkarahisar Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor. Çalışmalar kapsamında, tarihi Şebinkarahisar Kalesi’nde de ışıklandırma sistemi kurulup, çevre düzenlemesinde de iyileştirmeler yapıldı. Şebinkarahisar Kaymakamı Taner Tengir, kale çevresini bakımlı hale getirmek için ellerinden gelen tüm çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Kaymakam Taner Tengir, ilçe güvenliğinin ön planda tutulduğunu belirterek, ışıklandırılmanın yapıldığını ve elektrik kurumunun yaptığı çalışmalarda kopan kaybolan kabloların da bakım ve onarımdan geçtiğini kaydetti. Tengir, "Tarihi varlığımız olan kalemizin ışıklandırmasını sağladık. Çalışmalar henüz tamamlanmadı. Kale siluetinin gece de görünebilmesi için projeksiyonlar ile aydınlatma sağlanacak, çeşitli renklerde ışıkların yansıtılması da planlanmakta. Kalemizle birlikte tarihi varlıklarımızdan biri olan Meryemana Manastırı 'nda yürüyüş yolunda da aydınlatma çalışmalarımıza başladık. En yakın zamanda bu bölgeyi de ışıklandırarak  tarihi varlıklarımızın ilçede gecede görünmesini sağlayacağız ve ilçemizde güvenlik adına bu bölgelerimiz büyük önem arz etmektedir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!