Kent Konseyi Ve TKDK’dan Kırsal Kalkınma Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Kent Konseyi Ve TKDK’dan Kırsal Kalkınma Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 15:30

KENT KONSEYİ VE TARIM KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMUNDAN KIRSAL KALKINMA TOPLANTISI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü, Giresun Kent Konseyi Başkanlığı ve Kadın Meclisi üyelerine, kurumun gerçekleştirdiği hibe programları ile ilgili toplantı yapıldı.
Sunumu gerçekleştiren TKDK Giresun Şubesi Proje Başvuru Birim Amiri Bülent Mermertaş’a, Başvuru Kabul Uzmanı Mehmet Karasu ve İletişim Uzmanı Senem Akın da eşlik etti.
Sunumunda hibe desteklerinden 66 yaşından küçük vergi ve SSK borcu bulunmayan herkesin faydalanabileceğini dile getiren Mermertaş, kadın ve gençlere öncelik tanındığının da altını çizdi. Mermertaş, hibe destekleri kapsamında et ve süt üretimi, yine et ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve el sanatları, kültür balıkçılığı ve kırsal turizmin bulunduğunu belirtti.
Sunumun ardından söz alan Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu, bu programların gerçekten Giresun’un kalkınmasında önemli rol oynayabileceğini kaydederek halkın bu konuda daha fazla bilgilendirilmesi gerektiğini, girişimcilerin bu programlardan kendilerine uygun olan sektör hakkında TKDK’dan istedikleri zaman bilgi alabileceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!