İtalyan konuklar Giresun’da

Güncelleme Tarihi:

İtalyan konuklar Giresun’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 14:40

İtalyan konuklar Giresun’da

Haberin Devamı

GİRESUN(DHA) - Giresun Belediyesi ev sahipliğinde devam eden 6. AB İnsan Hakları Film Günleri için Giresun’a gelen İtalya Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Emilio Sessa, “Saatte iki Euro” filminin yönetmeni Andrea D’Ambrosio ile birlikte Başkan Kerim Aksu’yu ziyaret etti.

Başkan Kerim Aksu tarafından karşılanan İtalyan konuklar, Giresun’dan çok etkilendiklerini ve bölgenin İtalya ya çok benzediğini dile getirdiler. Belediye Başkanı Kerim Aksu da, İtalya Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Emilio Sessa ve yönetmen Andrea D’Ambrosio’yu Giresun’da görmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, “ 6. AB İnsan Hakları Film Günleri etkinliği bizim için çok önemli. Bu kent insan haklarına, hukuka, demokrasiye, sanata, spora önem veren insanların kenti. Bizler bir birimize benziyoruz. Giresun kirazın dünya yayıldığı il. Dünyanın en kaliteli fındığını yetiştiriyoruz. Mitolojik kökeni 3 bin yıl önceye dayanan Aksu Festivali’ni yapıyoruz. Doğu Karadeniz’in yaşanabilir tek adası Giresun’da. İtalya ile Giresun arasında işbirliği ve dostluk köprüsü kurabiliriz” dedi ve konukları Aksu Festivali'ne davet etti.

İtalya Türkiye Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Emilio Sessa ise, Giresun hakkında küçük bir araştırma yaptığını belirterek kirazın Roma’ya ve İtalya ‘ya Giresun’dan geldiğini söyledi. Sessa, “ Dünyanın en güzel fındığının Giresun’da yetiştiği söyleniyor. Kiraz dünyaya Giresun’dan yayılmış. Fındığın ve kirazın kardeşliğini simgeleyen projeler hazırlayabiliriz. Aksu Festivaline katılmak istiyorum. Giresunlu çocukları İtalya’daki festivale götürelim. Giresun’dan çok etkilendim. Doğası, coğrafyası, yemekleri ve sıcakkanlı insanları harika” şeklinde konuştu.

Kültür Ateşesi Emilio Sessa, Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya Türkçe hazırlanmış bir kitap, Belediye Başkanı Kerim Aksu da konuklarına tarihi Giresun Fotoğrafları albümü ile ‘Fındık başımın tacı’ heykeli ve fındık hediye etti.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!