Giresun’da Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi ve Demokrasi Parkı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Giresun’da Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi ve Demokrasi Parkı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 14:12

Giresun’da Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi ve Demokrasi Parkı açıldı

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- GİRESUN Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in adını bir caddeye verdi, Demokrasi Parkı'nın da açılışı yapıldı.

Güre Mahallesi’ndeki caddenin açılışına Vali Hasan Karahan, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in hayat öyküsünün okunmasının ardından konuşan Güre Mahallesi Muhtarı Ali Atalay, emeği geçenlere teşekkür etti. Belediye Başkanı Kerim Aksu da, Fındık Borsası'na giden ve yeniden düzenlenen caddeye Astsubay Ömer Halisdemir'in adının verildiğini, caddenin girişinde de Demokrasi Parkı’nı oluşturduklarını belirterek şunları söyledi:

“15 Temmuz ülkemiz için bir kara gündür. Yıllardır demokrasiyi, Cumhuriyet’in temelini savunmuş bireyler olarak burada toplanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepimizin Cumhuriyete ve demokrasiye ihtiyacı var. 15 Temmuz gecesi şehit olan Ömer Halisdemir bize bunu gösterdi. Şunu anlıyoruz ki büyük Atatürk’ün yolundan gitmeliyiz. Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı kalmalıyız. Dinimizi tüm gerçekliği ile bilimsel yaşamalıyız. Hiçbir cemaatin ve tarikatın elinde olmayacağız. Demokrasi olduğu sürece var olduğumuzu asla unutmayacağız.”

Giresun Valisi Hasan Karahan da, Şehit Ömer Halisdemir’in milletin bağımsızlığının ve milli iradenin bir sembolü haline geldiğini belirterek, “15 Temmuz gecesi bir daha da hiç yaşamak istemediğimiz kötü bir olay yaşadık. Kabustu adeta. Ama erken uyandık. Milletimiz iradesine sahip çıktı, oyuna sahip çıktı. 'Başa getirirsem ben getiririm, baş aşağı edersem de ben ederim' dedi. Bu kararlılığı bütün dünyaya gösterdi. Herkes canları pahasına bunu yaptı. İşte bugün birliğimizi sağlayan bir caddeye ismini verdiğimiz şehidimiz Giresun’da da birlikteliği sağladı. Devletimizin ve milletimizin böyle birlik ve beraberliği sembolize eden insanlara ihtiyacı var. Bunları unutmayacağız. Giresun belediyemiz de güzel bir kadirşinaslık örneği gösterdi. Güzel ve ölümsüz bir hatıra. Şehidimizin ismini dünya duyacak. Dünya var oldukça bu isim yaşacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi ve Demokrasi Parkı’nın açılışı gerçekleşti.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!