Giresun Üniversitesi-Kent İşbirliği Platformu kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Giresun Üniversitesi-Kent İşbirliği Platformu kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 15:25

Giresun Üniversitesi-Kent İşbirliği Platformu kuruldu

Haberin Devamı

GİRESUN, (DHA) - GİRESUN Üniversitesi ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla Giresun Üniversitesi-Kent İşbirliği Platformu (GÜKİP) oluşturuldu.

Platformun amacı ile ilgili yapılan toplantıda konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, “Devlet üniversitelerinde resmiyette olmayan mütevelli heyet sistemini fahri olarak oluşturmaya karar verdik ve Giresun Üniversitesi-Kent İşbirliği Platformu (GÜKİP) adıyla bir platform kurduk” dedi. Giresun’da ortak bir akıl oluşturmayı amaçladıklarını belirten Coşkun şunları söyledi:

“Gelişmiş ülkelerde bulunan mütevelli heyet sistemi üniversitelerin, akademisyenler ve o şehrin ileri gelen sivil toplum örgütleriyle birlikte yönetilmesini sağlamaktadır. Böylece üniversite ve şehir arasından canlı bir diyalog ortamı oluşarak üniversitedeki birikimin şehre, şehirdeki beklentinin de üniversiteye aktarılması sağlanıyor. Devlet üniversitelerinde resmiyette olmayan bu kurulu, fahri olarak oluşturmaya karar verdik ve Giresun Üniversite-Kent İşbirliği Platformu (GÜKİP) adıyla bir platform kurduk. Yönergesini yazdık ve senatomuzda tartışarak yürürlüğe koyduk. Bu girişimle Türkiye’deki üniversiteler arasında öncü bir rol üstlendik. Bu platformun temel amacı Giresun'da bir ortak akıl oluşturmak, ideolojik ve politik farklılıklara takılıp kalmaksızın kalbi Giresun için atan herkesi ve her kesimi bir çatı altında toplamaktır.”

Giresun Üniversitesi-Kent İşbirliği Platformu (GÜKİP) Kurul Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise, “GÜKİP, sivil toplum kuruluşları ile üniversitemizin yönetim kadrosu ve alanında başarılı yöneticilerin bir araya gelmesiyle Giresun Üniversitesi çatısı altında ilimizin kalkınabilmesi ve gelişebilmesine dönük planlanmış geniş tabanlı bir yapıdır. GÜKİP, ilimizin lobi faaliyetlerini tek elden yürütebilecek bir üst kurul pozisyonundadır. Giresun ilinin sosyo ekonomik alanda veri tabanının oluşturulması ile üniversite iş dünyası iş birliği çerçevesinde faaliyet yürütmek amacıyla kurulan GÜKİP, yönetim ve danışma kurulunda 28 temsilciden oluşmaktadır” açıklamasında bulundu.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Coşkun’un doğal başkan olduğu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nun başkanlık yaptığı platformda
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim Türkmen ile Makine Mühendisleri Giresun Şube Başkanı Muammer Usta da başkan yardımcılığı görevinde bulunuyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!