Veli ve öğrencilere Reggio emilia eğitim yaklaşımı tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Veli ve öğrencilere Reggio emilia eğitim yaklaşımı tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 15:29

Veli ve öğrencilere Reggio emilia eğitim yaklaşımı tanıtıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi Kreş ve Anaokulu Yaratıcı Bilginler Sınıfında 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk olarak uygulanan; 'Reggio emilia' yaklaşımıyla, velilere ve okulöncesi eğitimi bölümü öğrencilerine, 'Pabucumun Kralı' adlı drama oyunu ile tanıtıldı.

Programda, Sınıf Öğretmeni Lütfiye Kırcılı, Reggio emilia eğitim yaklaşımının; yaratıcılığı destekleyici, çocuğa planlı yapmayı, uygulamayı, neden-sonuç ilişkisi kurabilmeyi, elindeki malzemelerle projeler oluşturmayı, düşünmeye yönelten yönleri gibi tüm özellikleri tanıtıldı. GAÜN Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kevser Koç, bu eğitim programının okul öncesi eğitimde uygulamada rehberlik çalışmasını destekleyen bir yöntem olduğunu söyleyerek, Reggio Emilia yaklaşımının tarihçesi ve uygulanması hakkında bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Koç, "Biz hocalar öğrencilere bir şeyler aktarmak için can atarız. Ama bu kez karşımda öğrenmeye can atan istekli bir öğretmen ve tüm şartları oluşturmaya hazır okul müdürü buldum. Bilgilerimi onlarla paylaşmaktan mutluluk duydum" dedi.

Kreş ve Anaokulu Müdürü Güler Boran, “Çocuklarımız bu yıl ilk olarak uyguladığımız bu yaklaşımla geleneksel eğitimden farklı, özgür düşünceye sahip, öğrenmeye istekli, çevresine duyarlı, sorgulayan küçük bir birey olarak yetiştiler. Hayata atılmaya hazırlar. Bundan sonra sizin de aynı anlayışla çocuklarınızı destekleyeceğinizi umarım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!