Türkiye teröre karşı tek vücut

Güncelleme Tarihi:

Türkiye teröre karşı tek vücut
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 14:52

- Ankara'daki terör saldırısı Gaziantep, Adıyaman ve Malatya'da kınandı

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Ankara'daki terör saldırısı, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya'daki sivil toplum örgütlerince kınandı.

Anadolu Platformunca yayımlanan mesajda, Müslüman coğrafyayı dizayn etme çabalarının 21. yüzyılda farklı boyutlara ulaştığı belirtildi.

Bugünlerde dizayn çalışmalarının, fiili bir savaş halini aldığı kaydedilen mesajda, "Aslında hep birlikte bu savaşın en belirleyici günlerinden geçiyoruz. Biz yaşarken tarihe şahitlik ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Çocukların nasıl bir dünyada yaşayacağının, bugünkü tutum ve davranış, düşünce ve yaklaşımlara bağlı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Geleceği Müslümanlara zehir etmek isteyen İslam düşmanlarının tamamı el birliği yapmış halde çalışmalar yapıyor, imkanlarını bir araya getirerek yeni sınırlar çizip kaderimizi tayin etmek istiyorlar. Bunun için İslam dünyasının birçok yerini cehenneme çevirmiş durumdalar. Mazlum toplumlar ve İslam toplumlarının zihninde ve ufkunda herhangi bir umut ışığının kalmasını istemiyorlar. Bunun için Türkiye'yi ve halkını da sindirmeleri gerektiğini biliyorlar. Arap baharı sonrasında elde ettikleri sonuçların ülkemizde de yaşanmasını diliyorlar. Bunun için bir araya gelip inceden inceye bir çalışma yaptıklarını biliyoruz."

Mesajda, terör örgütlerinin gücünün, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yetmeyeceği vurgulandı.

Haberin Devamı

- Gaziantep

Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök de mesajında, vicdan yoksunu katillerin eylemleriyle doğrudan insanı, insan onurunu ve insanlığı hedef aldıklarını vurguladı.

Bu cani saldırının Türkiye'ye, Türkiye'nin bütünlüğüne, huzuruna ve güvenliğine yapıldığını belirten Gök, "Bu hunharca saldırı, milli iradeyi akamete uğratma hayali kuranların, milli birliği bozmaya kalkışanların saldırısıdır. Bu saldırı, birlikte yaşama irademize, dayanışma kültürümüze, hep birlikte oluşturduğumuz kardeşlik iklimine yapılmış bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

İnsani bütün değerleri hiçe sayan terör saldırılarının, yönetimi ve hükümeti zaafa uğratmaya, bütün siyasi partileri etkisiz kılmaya ve sivil siyaset alanını daraltmaya yönelik kalleşçe bir eylem olduğunu kaydeden Gök, şöyle devam etti:

"Büyük Memur-Sen ailesi olarak insan onurunu korumaya, Türkiye'nin bütünlüğüne sahip çıkmaya, milletin ve iradesinin yanında yer almaya, birlikte yaşama kültürümüzün ve kardeşlik iklimimizin zeminini güçlendirmeye, sivil siyasetin etki alanını daha da genişletmeye, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu siyasal düzen içerisinde demokratik standartları yükseltmeye, Türkiye'nin aydınlık gelecek yolculuğuna katkı sunmaya ve milletimizin huzur, refah ve barış içerisinde yaşamasında sorumluluk almaya devam edeceğiz. Terörün, terör örgütlerinin ve bu eylemlerin azmettiricilerinin, Yeniden büyük Türkiye yolculuğumuzu engellemesine, Türkiye’nin yönünü ve yolunu değiştirmesine izin vermeyeceğiz. Bu inançla Kızılay'daki terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz."

- Adıyaman

Haberin Devamı

Adıyaman Barosu Başkanı Hasan Demir, yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da yapılan saldırı sonucu 37 masum vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 125 kişinin de yaralandığını anımsattı.

Yaşam hakkına ve toplumsal barışa dönük bu saldırıyı şiddetle kınayan Demir, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Hiçbir toplumsal meselenin şiddetle çözülmeyeceğine işaret eden Demir, bu tür olayların yaşanan sorunları daha da derinleştirdiğine dikkat çekti.

Demir, sivilleri hedef alan böylesi kör şiddetin tek amacının toplumu dehşete düşürme ve böylece sivil yaşam alanlarını daraltma olduğunu belirterek, yaşam hakkını savunmanın insan olmanın en asgari ahlaki yükümlülüğü olduğunu ifade etti.

Bu nedenle, hiçbir inançsal, ideolojik ya da siyasal gerekçenin kutsal yaşam hakkının ihlalini meşrulaştıramayacağına işaret eden Demir, şunları kaydetti:

"Teröristlerin ve işbirlikçilerinin maksadı, Türkiye'mizde toplumu ayrıştırma, kardeş kavgasını başlatmaktır. Daha önce Ankara’da gerçekleştirilen terör eylemleri lokal bir hedefi varken bu defa bütün Türkiye halkları hedef alınmıştır ancak şunu iyi bilsinler ki Türkiye’de bin yıldır kardeşçe birlikte yaşayan biz Kürtler ve Türkler, bütün oynanan oyunların farkındayız, oyunlarına gelmeyeceğiz, kardeşliğimizi ve birliğimizi bozmayacağız. Bugün olduğu gibi tarihte de Türkiye üzerinde benzer oyunlar oynanmış ve bütün bu oyunlar boşa çıkarılmıştır"

- Malatya

Haberin Devamı

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Yıldırım da düzenlediği basın toplantısında, Ankara Kızılay'da yapılan terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınadı.

Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da şifa dileyen Yıldırım, "Milletimizin başı sağ olsun, bu saldırının failleri, insanlıktan çıkmış ve insanlıktan nasipsiz hainlerdir. Bu vicdan yoksulu katiller, eylemleriyle doğrudan insanı, insan onurunu ve insanlığı hedef alıyor. Bu cani saldırı Türkiye'nin bütünlüğüne, huzur ve güvenliğine yapılmış bir saldırıdır" diye konuştu.

Yıldırım, Memur-Sen ailesi olarak Türkiye'nin bütünlüğüne sahip çıkarak milletin iradesinin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!