Ticaret Borsası Binasını Fıstık Kabuklarıyla Süslemek İstiyor

Güncelleme Tarihi:

Ticaret Borsası Binasını Fıstık Kabuklarıyla Süslemek İstiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 11:12

NİLAY GÜNDÜZ FISTIK KABUKLARINDAN YAPTIĞI EŞYALARI SERGİLİYOR

Türkiye’de bir ilki başararak genç yaşta adını verdiği sanatla dünya gündemine girmeyi başaran Nilay Gündüz, yaptığı bir birinden orijinal çalışmalarla dikkat çekmeye devam ediyor. Son dönemlerde tamamen Antep Fıstığı kabuğu kullanarak yaptığı eserlerle dikkat çeken Nilay Gündüz, fıstık kabuklarını kullanarak ayakkabıdan tarağa, mutfak eşyalarından gitara kadar pek çok eşyayı sanat eserine dönüştürerek sanat severleri şaşkına çeviriyor.
Nilayen Sanatının kurucusu Nilay Gündüz son yaptığı eseriyle yine Türkiye gündeminde uzunca süre konuşulacağa benziyor. Yarım ton Antep Fıstığı kabuğu kullanarak bir otomobilin kaportasını kaplayan Gündüz, son olarak Antep Fıstığı kabuğundan bir heykel yapıp Gaziantep Ticaret Borsası’nın dışını fıstık kabuklarıyla süslemek istiyor.
FISTIK BORSASI VE FISTIK ANITI İÇİN KOLLARI SIVADI
Gündüz, önümüzdeki dönemdeki en büyük hedefinin fıstığın başkenti Gaziantep’e bir fıstık anıtı dikmek olduğunu söyledi. Dünyanın bir çok yerinde fıstık üretildiğini ancak tadı ve aromasıyla olduğu gibi kabuklarıyla da Gaziantep Fıstığının farklı olduğunu belirten Nilay Gündüz, son dönemlerde fıstık alanında yaptığı önemli çalışmalarla dikkat çeken Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’na da seslenerek yapılması düşünülen fıstık borsasının binasını fıstık kabuğuyla kaplamak istediğini ifade etti. Gündüz yaptığı değerlendirmede, "Gaziantep ve Türkiye sahip olduğu değerlerle dünyanın göz bebeği. Bu toprakların o kadar çok değerli unsurları var ki. Ben Nilayen sanatı içerisinde son dönemlerde fıstık kabuğu ile yaptığım eserleri tanıtırken görüyorum ki o kadar çok tanıtımı yapılması gereken değerlerimiz var ki. Tabi önce bizim tanımamız gerekiyor. Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Sayın Ahmet Tiryakioğlu ve ekibinin fıstık konusundaki duyarlılığı ve bir ihtisas borsası olarak fıstık borsasını oluşturma çabalarını sanatımla desteklemek, yapılması muhtemel binanın gerekli bölümlerini fıstık kabuğu ile kaplamak istiyorum” dedi.
GAZİANTEP’E BİR FISTIK ANITI DİKMEK İSTİYOR
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de kültüre ve sanata verdiği değeri yakından takip ettiğinin altını çizen Nilay Gündüz, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in destekleriyle Gaziantep’e bir fıstık anıtı dikmek istediğini belirtti. Böyle bir anıtın kültür ve sanat için de önemli olacağının altını çizen Gündüz, konuyla ilgili çeşitli tasarımlar yaptığını, yetkililerden istek gelmesi halinde anıt için kolları sıvayacağını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!