Suriyeli öğrencilerden resim sergisi

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli öğrencilerden resim sergisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 15:08

Suriyeli öğrencilerden resim sergisi

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP'in İslahiye ilçesindeki barınma merkezinde eğitim gören 150 Suriyeli öğrencinin yaptığı, 200 eserden oluşan resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.
İslahiye bir nolu barınma merkezinde UNICEF tarafından yaptırılan 24 derslikli okulda eğitim, öğretim gören Suriyeli öğrenciler okulda ve Suriyeli öğretmen Bekri İsmail, eğitmenliğinde açılan resim kursuna katılan toplam 150 öğrencinin yaklaşık bir yıldır gördükleri resim eğitim sonunda yaptıkları yağlı boya, pastel ve kare kalem resim çalışmalarının yer aldığı 200 eserle sergisi açtı.
Barınma Merkezi Eğitim Koordinatörlüğü organizasyonuyla Belediye Kültür Merkezindeki serginin açılışına; Kaymakam Ramazan Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, Barınma Merkezi Eğitim Koordinatörü Ahmet İşlek, Okul Müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fatih Sultan Mehmet'i, Türk bayrağı ile bütünleştirerek 3 parçadan oluşan yağlı boya tablosu'nunda yer aldığı sergiyi gezerek öğretmenlerden bilgi alan Kaymakam Ramazan Yıldırım, "Suriyeli misafirler çocuklarımızın ortaya koyduğu çalışmalarda sevgi, doğa ve barışı temsil ettiğini görmek sevindirici derken sergiye emek veren herkesi kutluyorum" dedi.
Bir nolu barınma merkezi eğitim koordinatörü Ahmet İşlek ise, "İlçemiz bir nolu barınma merkezindeki 150 Suriyeli öğrencilerimiz ve 4 ortaokulda 50 Türk öğrencinin bir yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan oluşan 200 resim yer alıyor" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!