Sınır ötesindeki Türkmenlere gıda yardımı

Güncelleme Tarihi:

Sınır ötesindeki Türkmenlere gıda yardımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 16:30

- Suriye Birleşik Türkmenler Derneğince Azez kenti çevresindeki Türkmenlere 12 tır gıda malzemesi dağıtıldı

GAZİANTEP (AA) - Suriye Birleşik Türkmenler Derneği tarafından Azez kenti ve çevresindeki kamplarda barınan Türkmenlere 12 tır gıda malzemesi dağıtıldı.
Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Seydi Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de iç savaşın 6. yılına girildiğini anımsatarak ülkede gıda konusunda sıkıntı yaşandığını kaydetti.
Azez kentinden Havar bölgesine kadar olan kamplarda 300 bin kişinin kaldığını belirten Aytekin, çatışmalardan kaçan insanların zeytin ağaçlarının altında yaşamını sürdürdüğünü, Azez ve çevresinde kampların yetersiz kaldığını anlattı. Aytekin, Kızılayın yaptırdığı kampın inşasının sürdüğünü kaydetti.
-"Gönderilen yardımlar ulaştırılmıyor, depolara konuluyor"
Türkiye'den giden yardımların çoğunlukla muhtaç kişilere ulaşmadığını iddia eden Aytekin, "Türkiye'den Suriye'ye gönderilen yardımlar, Suriye içerisindeki depolara konuluyor." dedi. Bu nedenle dernek olarak yaptıkları yardımlarla ilgili kayıt tutmaya başladıklarını ifade eden Aytekin, yardımları tek tek ailelere ulaştıracaklarını anlattı.
Aytekin, "Bu sefer dernek olarak 12 tır gıda yardımını ellerimizle kamplarda kalan insanlara dağıttık. 4-5 aydır kamp içerisinde barınan Suriyelilerden yardım almayanlar var. Kamp içerisinde ekip kurduk. Gıda ve elbise yardımında bulunduk. İnsanların en fazla gıda yardımına ihtiyacı var. Çünkü insanlar, sadece ekmekle gününü geçiriyor." diye konuştu.
Azez'de ve kırsalında çatışmaların devam ettiğini belirten Aytekin, Türkmenlerin ve muhaliflerin terör örgütü PYD ve DAEŞ'e karşı mücadelesinin sürdüğünü kaydetti. PYD'nin Azez bölgesi çevresinde Türkmenlere karşı savaştığını, insanların çatışmalardan kaçarak kamplara geldiklerini anlatan Aytekin, şunları söyledi:
"Şu anda PYD ilerlemek istiyor ama muhalifler ona fırsat vermiyor. 60-70 yaşındaki amcalar, dedeler de PYD ve DAEŞ'e karşı nöbet tutuyor. Suriyeli muhaliflerin gıda yardımlarına ihtiyacı var. Muhaliflerin ve Türkmenlerin arkasında tek duran ülke Türkiye. Hiçbir zaman Türkiye yardımlarını esirgemedi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!