Sahalarında 3 puan sevincini bir yıl sonra yaşadılar

Güncelleme Tarihi:

Sahalarında 3 puan sevincini bir yıl sonra yaşadılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 12:02

- Sahasında Adana Demirspor'u tek golle geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 352 gün sonra taraftarlarına galibiyet sevinci yaşattı - Sahasındaki en son galibiyeti 22 Aralık 2013'te TKİ Tavşanlı Linyit karşısında alan mavi-beyazlı ekipte, bu sürede 3 kulüp başkanıyla 3 teknik direktör değişti - Teknik direktör Kutlu: "Bu takım taraftarına bir yıldır galibiyet hasreti çektiriyordu. Çok şükür bu mutluluğu yaşamak bize nasip oldu"

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Sahasında Adana Demirspor'u 1-0 mağlup eden PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 352 gün sonra taraftarlarına galibiyet sevinci yaşattı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Kamil Ocak Stadyumu'nda uzun zamandır galibiyet elde edemeyen Gaziantep temsilcisi, Adana Demirspor maçıyla bu şanssızlığını kırdı.

Sahasındaki en son galibiyetini 22 Aralık 2013'de geçen sezonun 18. haftasında TKİ Tavşanlı Linyit maçında 2-1'lik skorla elde eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, bu maçın ardından taraftarının önünde çıktığı 13 karşılaşmadan sadece 5 beraberlik alabildi. Adana Demirspor maçında henüz 2. dakikada Köksal Yedek'in golüyle galibiyete ulaşan mavi-beyazlılar, 352 gün sonra taraftarlarının önünde galibiyet sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Bu sezon ligdeki galibiyet sayısını 3'e puanını da 14'e yükselten Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, uzun zamandır dibe demir attığı puan cetvelinde 11. sıraya yükseldi.

- "Galibiyet orucunda 3 hoca ve 3 başkan eskitti"

Geçen sezon elde ettiği TKİ Tavşanlı Linyit maçında teknik direktör Vedat Özsoylu ile çalışan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, yeni sezona teknik direktör Nurullah Sağlam ile "merhaba" dedi.

Kötü gidişe "dur" diyemeyen mavi-beyazlı ekip, 4 beraberlik sonucu 4 puan toplarken, 6. haftada Sağlam ile yollar ayrıldı.

Yola alt yapı genel koordinatörü Faik Demir ile devam eden ve çıktığı ilk maçta da Şanlıurfaspor'a tek golle boyun eğen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da, takım 8. haftada teknik direktör Hakan Kutlu'ya emanet edildi.

Geçen sezon başkanlığını Ünsal Göksel'in yürüttüğü kulüpte 22 Şubat'ta olağanüstü genel kurul yapılarak başkanlığa Nurettin Özkaya getirildi. 28 Mayısta genel kurula giden mavi-beyazlı ekibin "patronu" yine değişti ve Abdulkadir Gözegir başkanlığa seçildi. Son olarak 18 Kasımda yapılan olağanüstü kongrede ise yeni kulüp başkanı Osman Toprak oldu.

- "Galibiyet hasretini dindirip rahatlamak isterken, altın bulduk"

Teknik direktör Hakan Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi bir takım olmalarına rağmen geçmişte alınan şanssız sonuçlar nedeniyle takımın zirve yarışını geriden takip ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Son bir kaç haftadır alınan sonuçların hem taraftarı hem de takımdaki moral ve motivasyonun "zirveye oynayabiliriz" inancının gelişmesine neden olduğunu dile getiren Kutlu, "Bu yüzden Adana Demirspor maçını çok önemsiyorduk. Çünkü galip gelmemiz, geleceğe daha güvenli bakmamızı ve puan cetvelinde alt sıralardan uzaklaşmamızı sağlayacaktı. Bu hedefle çıktığımız maçta gelip geldiğimiz için sevinçliyiz" dedi.

Kutlu, Adana Demirspor maçının bazı bölümlerinde oyun anlamında memnun olmasa da galibiyetin kendilerine iyi geldiği vurguladı.

Maç boyunca kendilerini yalnız bırakmayan taraftara da teşekkür eden Kutlu, şunları kaydetti:

"Adana Demirspor maçı bizim için daha da önemli hale geldi. Çünkü bu takım taraftarına bir yıldır galibiyet hasreti çektiriyordu. Çok şükür bu mutluluğu yaşamak bize nasip oldu. Galibiyet hasretini dindirip rahatlamak isterken, altın bulduk. Bu takıma inanıyor ve güveniyoruz. Taraftarımızın bize inanmasını ve sonuna kadar arkamızda durmasını istiyoruz. Bize inanırlarsa, hedefe daha çabuk ulaşabiliriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!