Olay Gazetesi yıldönümünü 'Sonsuz Baskı' manşetiyle çıktı

Güncelleme Tarihi:

Olay Gazetesi yıldönümünü Sonsuz Baskı manşetiyle çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 13:05

Olay Gazetesi yıldönümünü 'Sonsuz Baskı' manşetiyle çıktı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te 1992 yılında yerel yayın yapmaya başlayan Olay Gazetesi, kuruluş yıldönümünü 'Sonsuz Baskı' manşetiyle okuyucularına duyurdu. Gazetenin imtiyaz sahibi Raci Dölek, 1992 yılında kurulduklarını ve zor şartlara direnerek okurlarının güveni ve desteğiyle, sonsuzluğa doğru yoluna devam ettiğini söyledi.

Gaziantep Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Raci Dölek, Haber Türk gazetesinin geçen cuma günü kapandığını hatırlatarak, ""Kapanan gazetenin adı HaberTürk. Böyle bir gazetenin kapanması, basın tarihine kara leke olarak geçecek. Kapanma sebebinin ekonomik kriz içerisinde olmasından kaynaklandığı söyleniyor. Gazete sahibi ekonomik açıdan belki haklı ama bu gazetede çalışan emekçilerin işsiz kalması son derece üzücü" dedi.

Bir gazetenin kapandığı gün 'Son Baskı' manşetini attığını hatırlatan ve kendi kuruluş yıldönümlerinde buna da atıfta bulunarak 'Sonsuz Baskı' manşetiyle Olay Gazetesi'ni okuyucularına ulaştırdıklarını vurgulayan Raci Dölek, şöyle konuştu:

"Gazete olarak 25 yıldır yayındayız. Allah'ın izniyle de bütün sıkıntılara rağmen devam ediyoruz. Üstelik fiyatımızda çok pahalı değildir. Fiyatımızı ise 25 yıldan bu yana çok fazla artırmadık, 25 kuruşa satıyoruz. Gaziantepli okurlarımız bizleri azda olsa çok da olsa destekliyor. Ama şu gerçeği de söylemek istiyorum. Biz bu işten ekmek parası kazanıyoruz. Gördüğüm kadarıyla sermeye kesimleri de medyaya yatırım yapmayı çok seviyorlar. Bu güçten faydalanmak için bunu yapıyorlar. Öyle bir zaman geliyor ki, güç birden alan değiştiriyor. Medyası da para kazanamayınca en kolay yol olan kapatmaya gidiyor. Kendi açısından doğru olabilir. Ama bizim tarafımızdan baktığımızda doğru olmadığını söyleyelim."

Resmi ilan gelirlerinin düşük ve giderlerin yüksek olmasının kendilerini zorladığını da dile getiren Raci Dölek, internet yayıncılığının basılı medyayı daha da zora soktuğunu ancak kendilerinin tüm zorluklara direnerek, okuyucuların her sabah Olay Gazetesi'ne erişmelerini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!