HKÜ’de Başarılı Enerji Projeleri Ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

HKÜ’de Başarılı Enerji Projeleri Ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 17:49

HKÜ'DE BAŞARILI ENERJİ PROJELERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALITTO) tarafından enerji sektöründe Ar-Ge bilincinin artırılması ve katma değerli çalışmalarının yapılmasına öncülük edilmesi amacıyla gerçekleştirilen HASAT-3 Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı’nda dereceye giren proje sahipleri düzenlenen törende ödüllendirildi.
TÜBİTAK desteği ve Kadoil Petrolcülük sponsorluğu ile hayata geçirilen Ar-Ge Proje Pazarına katılan araştırmacıların gönderdikleri posterler arasından ilk üçe girenlerin ödülleri akademisyenler ve proje sahiplerinin katıldıkları törende verildi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, sanayi ile yakın işbirliği gerçekleştiren bir Ar-Ge Üniversitesi olmayı hedeflediklerini, HASAT-3 Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı ile önemli bir adım atıldığını ifade etti. Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Üniversitemizde var olan araştırma potansiyelinin etkin kullanılması ve ulusal-uluslararası fonların bölgeye çekilmesi anlamında sanayi kesimi ve meslek örgütleri ile işbirliği yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi, bölgemizde yenilenebilir enerji kaynakları alanında projeler gerçekleştirilmesinde aktif rol üstlenmiştir. Üniversitemiz tarafından düzenlenen “HASAT-3 Ar-Ge Proje Pazarı” ile enerji alanında çalışmalar gerçekleştiren araştırmacı, girişimci ve sanayicilerin bir araya gelerek projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirliği yapmaları hedeflenmiştir. Etkinliğe Türkiye çapında yaklaşık 126 araştırmacı ve girişimcinin 61 projesi ile katılım sağlaması, enerji sektöründe Ar-Ge konusuna dikkat çekmek ve başarılı projeleri sektörel paydaşlar ile buluşturmak anlamında önemli bir fonksiyonu yerine getirdiğimizi kanıtlamaktadır” dedi. Açılış konuşmasının ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi HASAT-3 Ar-Ge Proje Pazarı’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Birinciliği kazanan Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Şener’in plaketi Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz tarafından verildi. Yarışmaya sunduğu projesi ile ikinciliği kazanan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Gör. Mohammad N. Sabet Jahromi’ye plaketi YTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi bölümü Öğretim Üyesi ve TTO Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Kaya, üçüncülüğü kazanan Özel Deva Okulları öğrencilerine ise plaketleri Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak tarafından teslim edildi. Etkinliğe yoğun katılım sağlayan Deva Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beyhan Tahmazoğlu’na da katkıları nedeniyle YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Işık tarafından plaket verildi.
Törenin ardından HASAT-3 Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin katılımlarıyla Enerji Sektöründe Üniversite-Sanayi İşbirliği konulu çalıştay yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!