Hisarcıklıoğlu’na TOBB Logolu Baklava Sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Hisarcıklıoğlu’na TOBB Logolu Baklava Sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 13:32

TOBB LOGOLU BAKLAVA

Antalya’da düzenlenen Yörex fuarında Gaziantep Ticaret Borsası standını ziyaret eden TOBB Başkanı Rıfat Hisacıklıoğlu’na, TOBB logosu ve renklerini taşıyan özel baklava sürprizi yapıldı.
Antalya Ticaret Borsası tarafından ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur’ sloganıyla bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilen ‘Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’ 61 ilden 101 oda ve borsanın katılımıyla açıldı. Expo Center Fuar alanında yapılan açılış konuşmaları ve törenin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Gaziantep yöresel ürünlerinin tanıtıldığı Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) standını ziyaret etti. GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Hisarcıklıoğlu ve Çavuşoğlu, Gaziantep standını gezerek ürünler hakkında bilgiler aldılar.
TOBB LOGOLU BAKLAVA
Gaziantep yöresel ürünlerinin sergilendiği stantta misafirlere ikram edilen Gaziantep Baklavası ve fıstığının tadına bakan Hisarcıklıoğlu’na, GTB tarafından ayrıca birde sürpriz yapıldı. TOBB logosu şeklinde ve renginde özel olarak hazırlanan bir tepsi Gaziantep baklavası GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu tarafından Hisarcıklıoğlu’na hediye edildi. TOBB logosu ve renklerini taşıyan baklavayı bir süre inceleyen Hisarcıklıoğlu, özel hazırlanan Gaziantep baklavası için Tiryakioğlu’na ve GTB üyelerine teşekkür ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Yöresel ürünlerin coğrafi işaretinin alınarak tescillenmesi kadar ayrıca Avrupa’da tescil görmesinin de önemli olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu,” Gaziantep Baklavası bu konuda şu an Avrupa’da tescillenen tek ürünümüz. Biz bu girişimin diğer yöresel ürünlerimiz içinde sürdürülmesini temenni ediyoruz. Türkiye’de tescili alınacak daha nice ürünlerimiz var ” dedi.
Türkiye’nin tüm renklerinin bir arada olduğu Yörex fuarında Gaziantep adına yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise “ Borsa olarak şehrimize ait ürünlere katma değer ve marka değeri kazandırmak için çalışmalar ve projeler üretiyoruz. Bu bağlamda şehrimizdeki yöresel değerlerin korunması içinde birçok ürünümüze coğrafi işaret almak için tescil çalışmaları sürdürmekteyiz ” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu ve Çavuşoğlu, GTB standı ziyaretlerinin ardından diğer illere ait ürünlerin sergilendiği stantları da gezdi.
Türkiye genelinden 68 ilden 101 oda ve borsa, 11 kalkınma ajansı ile 224 firmanın katılım gösterdiği Yörex Yöresel Ürünleri fuarı 11 Ekim’de sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!