Gaziantep'te, kadınlara 'girişimcilik' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, kadınlara girişimcilik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 09:24

Gaziantep'te, kadınlara 'girişimcilik' eğitimi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, Girişimci Kadınları Destekleme Derneği KOSGEB işbirliği ile girişimci olmak isteyen kadınlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdi.

Behzat Şencay’ın eğitmenliğini üstlendiği proje; Dilmun Bireysel Gelişim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşti. Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Başkanı Gamze Aşnük’ün açılış konuşmasıyla başlayan eğitim, iş kurmak isteyen kadınların projelerini dinleyerek devam etti. Kuruluş amacı girişimci kadınları doğru ve bilinçli yönlendirmek olan dernek; amacı doğrultusunda bir projeye daha imza atmış olduklarını anlatan Aşnük, "Kuruluşumuzdan bugüne girişimci olmak isteyen kadınlara mentorluk yapan bir derneğiz. Biz aslında toplumdaki iş kurmak isteyen kadınların mentorü olmayı hedefliyoruz. Hepimiz bir çok zorlu aşamalardan geçtik elbette amacımız pırıl pırıl yeni fikirlerle iş hayatına atılmak isteyen ve üretmek isteyen kadınları hedefine doğru ulaştırmak. Kadınların iş gücüne katılımı Türkiye ekonomisine önemli bir katkı demektir" dedi.

Katılımcılar; eğitimin son gününde girişimcilik belgelerini KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek’in elinden aldı. Sadık Gözek, kadının toplumsal statüsü ve iş dünyasındaki varlığının artışı konusunda birçok olumlu gelişmeler yaşandığını vurgulayarak, bunu daha ileri taşıma noktasında her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!