Gaziantep'te girişimci adaylara eğitim veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte girişimci adaylara eğitim veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 13:07

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile İŞKUR Gaziantep Müdürlüğünce hayata geçirilen Girişimcilik Destek Eğitim Programı kapsamında girişimci adaylara eğitim veriliyor.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, GAÜN öğretim üyeleri Prof. Dr. Arif Özsağır, Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım ve öğretim görevlisi Behzat Şencay görev aldığı eğitimler çerçevesinde 100 kişi daha eğitime alındı. Girişimcilik kursuna katılanlara günlük 20 lira ödeme yapılacak.

Sertifika alarak projeleri onaylananlar, İŞKUR tarafından 30 bin lirası hibe olmak üzere 100 bin liraya kadar girişimcilik teşvik finansmanı imkanından yararlanacak.

Şencay, küreselleşen dünyada rekabet üstü olabilmenin, ülkelerin girişimcilik güçlerini ve potansiyellerini kullanmalarına bağlı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin 2023 vizyonuna ulaşmasının reçetesinin girişimcilik, ilacının ise inovasyon olduğuna işaret eden Şencay, "Ülkemizde inovasyon açığını kapatmak, işsizliği önlemek için iş fikirlerini girişim haline dönüştürmek gerekiyor" ifadesini kullandı.

Eğitimlerin 11 Aralık'a kadar süreceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!