Gaziantep’te Vakıflar Haftası etkinlikleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’te Vakıflar Haftası etkinlikleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 14:34

Gaziantep’te Vakıflar Haftası etkinlikleri başladı

Haberin Devamı

Eyyüp BURNU/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, düzenlediği basın toplantısıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, 9-15 Mayıs Vakıflar Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirterek, “Genel müdürlüğümüz bu yıl ‘Vakfı Haftası’ etkinliklerinde Vakıf ve Sivil Toplum temasını belirlemiştir ” dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde Yarışmalar, sergiler, sempozyumlar gibi etkinlikler düzenlenen haftada, vakıf bilincinin gelişimine katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"Bölge müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan Gaziantep ve Kilis illerimizde 2006-2016 yılları arasında vakıf eserlerimizin yaşatılması ve korunarak geleceğe kazandırılması amacıyla toplam 170 proje ile cami, han, hamam ve bedestenler onarılmıştır. İş merkezi yatırımlarıyla birlikte toplamda 54 milyon 803 bin 667 lira harcanmıştır. Hali hazırda 8 milyon 153 bin 462 lira ödenek ile 9 projemiz de devam etmektedir. 10 yıl öncesinde vakıflara ait akarlardan elde edilen gelir 500 bin lirayken bu gelir bu gün 10 kat artarak 10 milyon liraya çıkmıştır. Vakıfların geliri; öğrenci burslarına, muhtaç aile, ve yetim çocuklara her ay düzenli olarak maaş ile kuru gıda yardımına ve vakıf eserlerinin onarımına ayrılmaktadır.”

Güven basın toplantısının ardından, bu yıl ki Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!