Gaziantep, Kitap Fuarı'na hazır

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep, Kitap Fuarına hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 14:12

Gaziantep, Kitap Fuarı'na hazır

Haberin Devamı

Eyyüp BURUN- Ahmet ÖZER/ GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te, bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan kitap farı öncesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bir otelde düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TÜYAP Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz ile gazeteciler ve fuar organizasyon kurulu katıldı. Üniversite yıllarında TÜYAP’ın bütün fuarlarını takip ettiğini dile getiren Şahin, çocukların geleceğe hazırlanması için bu tür fırsatların verilmesi gerektiğine dikkati çekti. Belediye olarak gençler ve çocukların yetişmesinde önemli olan kitap kafeler, kütüphaneler gibi bir çok mekanın sayısını artırmaya çalıştıklarına işaret eden Şahin, şöyle konuştu:
"Bu şehrin eğitim kalitesini Milli Eğitim Bakanlığı, bütün ilgili birimlerle çoğaltırken, kitap üzerine derinliği olan bir bilgi toplumunu şehre hazırlamamız gerekiyor. 18 yaş altı baktığımız zaman çok genç bir nüfusumuz var ve kitap sevgisi temelde başlıyor. Sonradan bunu oluşturmak çok kolay olmuyor. Bir anne olarak da kendi çocuklarımdan da bunu çok net bir şekilde görüyorum. Bu yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, hocalarımızdan beklenen bir alan olmamalı. Hayatın her alanında yaşam boyu bu fırsatları hep birlikte sağlayacağımız bir alan olarak karşımıza çıkıyor:"
TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz ise, 09- 14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Gaziantep 2'nci Kitap Fuarı için çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, "Bir hafta boyunca şehir kültür atmosferinin içerisinde o kitap fuarının ortaya koymuş olduğu o ahengin içerisinde bambaşka bir boyuta taşınıyor. İşte bu noktada Gaziantep birçok konuda ilkleri teşkil ederken Türkiye’nin enleri arasındayken bir yoksunluğu vardı o da kitap fuarı. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in özellikle bizden ısrarlı talebi ve bu konuda bize vermiş olduğu yoğun destek sonrasında Gaziantepimize de kitap fuarımızı kazandırmış olduk. Bu yıl ikinci kez düzenliyoruz. Birincisi inanılmaz büyük bir ilgiye mazhar oldu. İşin açıkçası, TÜYAP Fuarcılık grubu olarak bizim de beklediğimizin çok üstünde bir ilgiyle karşılaştık. İlk fuarımıza 97 bin 200 ziyaretçi geldi. Bu yıl beklentimiz bu rakamın çok daha üzerinde. Çevre illerden de kitap fuarı için gelen ziyaretçi sayımız çok fazla. Amacımız Gaziantep'i bölgede fuar merkezi haline getirmek " diye konuştu.
09- 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde kapılarını açacak olan fuara 85 yayınevi ve 100'ün üzerinden yazarın katılacağı belirtildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!