Eski bakan Güler: İftiralarla mücadele ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Eski bakan Güler: İftiralarla mücadele ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2018 10:01

Eski bakan Güler: İftiralarla mücadele ediyoruz

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - İÇİŞLERİ eski bakanı ve Gaziantep eski Valisi Muammer Güler, ailesiyle birlikte yıllardır kendilerine yönelik sosyal medyada yürütülen algı operasyonu ve iftiralarla yargı önünde mücadele ettiklerini söyledi.

Muammer Güler, bakanlık görevinin ardından sosyal medyada bazı kişilerin sık kendisinin felç geçirip hastaneye kaldırıldığı ya da oğlunun Atatürk düşmanı gibi gösterilip yurt dışına kaçtığı şeklinde paylaşımlar yapıldığını ifade etti. Gerçek olmayan bu paylaşımların kendilerini üzdüğünü ve bilinçli olarak yapıldığını anlatan Güler, sık aralıklarla karşılaştıkları bu durumun kendilerine yönelik bir algı operasyonu olduğunu kaydetti. Kendisinin ve aile bireylerinin gerçek olmayan paylaşımlara dava açtığını anlatan Güler, bu kişilerin büyük bölümünün yargı önünde ceza aldığını ifade etti.

İlk olarak 2013 yılında bir twitter hesabından Atatürk'e hakaret edildiğini ve bazı kişilerin hesabın sahibinin oğlu Barış Güler olduğunun iddia edilmesiyle sürecin başladığını anlatan Muammer Güler, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"2013 Yılında Alper Terzioğlu adına kayıtlı bir twitter hesabından Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'e hakaret ediliyor. Birileri bu twitter hesabının oğlum Barış Güler'e ait olduğu iftirasında bulunarak, ailemiz hakkında karalama kampanyası başlattı. Atatürk'e hakaretler içeren paylaşımları yapan şahıs Almanya'da ikamet eden bir gazetecidir. Kendisi bu durumu kabullenmekte ve itiraf etmektedir. Buna rağmen birileri Alper Terzioğlu hesabının oğlum Barış Güler'e ait olduğunu iddia ederek, algı operasyonu yapıyor. Bu arada benim için de sık sık, 'Felç geçirdi' veya 'Hastaneye kaldırıldı' gibi haberler yayıyorlar. 2017 yılının başında da Müjdat Gezen adına açılan sahte bir facebook hesabında, bu iftiralar tekrar gündeme getirildi. Müjdat Gezen isminin kullanılması iftira kampanyasının başarıya ulaştırılması amacını taşımaktaydı ve maalesef başarıya ulaştı. Konuyu yargı önünde aydınlığa kavuşturabilmek adına 2014 ve 2017 yılında konuyla ilgili gerekli şikayetleri yaptık. Ailemize yönelik yapılan ağır hakaret ve küfürlere karşılık çok sayıda şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuldu ve tamamına yakını ceza aldı. Geçtiğimiz Eylül ayında ise gazeteci B.U., Müjdat Gezen'e dayandırılan iftira tuzağına düştü ve sanki yeni bir tespit yapılmış gibi twitter hesabından ailemizle ilgili olumsuz paylaşımda bulundu. Attığı tweet saatler içinde beş yüzün üzerinde retweet aldı. Türkiye'nin birçok ilinden tanıdıklarımız, aile dostlarımız, akrabalarımızın etrafındaki insanlar, arkadaş olduğumuzu bilen kişiler yakınlarımıza tepki gösterdi günlerce telefonlarımız kilitlendi. Hepsine ayrı ayrı açıklamalarda bulunduk. O gazeteciye ulaştık. Gerçekleri anlattık. O da tuzağa düşürüldüğünü kabul ederek, sosyal medya hesabında özür diledi ve haber kaynağını dava etti. Bizim Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyetin değerlerine olan sevgimiz saygımız ortadadır. Ancak buna rağmen ailemiz hakkında yalan yanlış haberler belirli aralıklarla kamuoyuna sunulmaktadır. Özellikle milli bayramlar ya da seçim önceleri bu iftiralar gündeme getirilmekte, kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturulmak istenilmektedir. Bunları yapanlarla ilgili hukuki mücadelemiz aralıksız devam etmektedir. Sosyal medya üzerinden iftiralarla bize saldıranlar hukuki yaptırımlarla karşılaştıklarında Uzlaştırma Bürosuna müracaat edip özür ve uzlaşma cihetine gitmişler ve fakat ailemi ve yakınlarımı üzmeyi başarmışlardır. Güler Ailesi olarak bu iftiralara karşı yargı yoluyla mücadeleye devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!