Bulgurdan 101 çeşit yemek yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Bulgurdan 101 çeşit yemek yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 15:09

Bulgurdan 101 çeşit yemek yapıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te; Ticaret Borsası, Büyükşehir Belediyesi ve Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu işbirliğinde; Gaziantep Üniversitesi, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Bulgur Sanayicileri Derneği ile şehirdeki kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlenen festivalde Tuğcan Otel sponsorluğunda Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneği'nin ünlü şefleri tarafından 101 çeşit bulgur yemeği yapıldı.

Gaziantep konusunda gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade eden Tuğcan Otel Genel Koordinatörü Evren Tuğsuz, bulgur festivaliyle başlayan tanıtım atağının diğer ürünlerle de devam etmesi gerektiğini ifade ederek, "Gaziantep sahip olduğu dinamiklerle resmi katılımcı ve sponsorların da destekleyeceği onlarca festivale imza atacak potansiyele sahiptir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'nun koordinasyonu ile gerçekleştirilen ve kentimizin bütün dinamiklerinin bir araya toplandığı, ortak hareket ettiği, ortak faaliyetlere katıldığı bu festival yeni bir ilkin başlangıcıdır. Katılımcıları ve destek verenleri kutluyorum" dedi

Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneği Başkanı Doğa Çiftçi, şefler Kenan Oku, Fazilet Kahraman, Ali Ekber Yener, İdris Baturu, Mehmet Çavdar, Yusuf Parlak ve Kadir Yıldız tarafından yapımı gerçekleştirilen 101 çeşit bulgur yemeği, festivale gelen ziyaretçileri büyüledi. Bulgurun dünyanın birçok ülkesinde tanıtımının yapılması ve o ülke kültürlerine uygun kullanım alanlarının belirlenmesi yönünde çalışmalarında müjdecisi olan 101 çeşit bulgur yemeği için aylarca süren yorucu bir çalışma yaptıklarını ifade eden Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneği Başkanı Doğa Çiftçi, ortaya çıkan sonucun dünyanın 7 kıtasında yaşayan insanlara hitap edebilecek bulgur yemekleri olduğunu ifade etti. Festival süresince birbirinden farklı etkinliklere de imza atan Tuğcan Otel ve Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneğine katkılarından dolayı organizasyonu gerçekleştiren grup tarafından başarı ödülü verildi.

Festivale damgasını vuran 101 çeşit bulgur yemeği sergisi açılışa katılan protokol üyeleri kadar festivali izleyen vatandaşların da büyük ilgisini çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!