“Alo Veterinerim” Projesi Başladı

Güncelleme Tarihi:

“Alo Veterinerim” Projesi Başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 12:55

YAVUZELİ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞİMİ İLE İLÇE MERKEZİ VE KÖYLERDE DAHA HIZLI VE YERİNDE HİZMET VERMEK ÜZERE, HAZIRLANAN “ALO VETERİNERİM PROJESİ” BAŞLADI.

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde, merkez ve kırsal mahallere daha hızlı bir hizmet verilebilmesi amacıyla hazırlanan ’alı veterinerim projesi’ hayata geçirildi.
Yavuzeli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü girişimi ile hazırlanan proje, sorumlu personel tarafından kurum personeline tanıtıldı. Proje ile ilgili, “Proje Kalkınma Bakanlığı Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı İle Yavuzeli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi yüzde 90 finansman desteği ve yüzde 10 Yavuzeli Ziraat Odası finansman desteği ile hazırlandı. Yavuzeli ilçesinin önemli tarımsal faaliyetlerinden birisi de hayvancılıktır. Tüm köylerde hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır. İlçemizde büyük kapasiteli çiftliklerin yanı sıra küçük aile işletmeleri de yoğun olarak bulunmaktadır. Bu işletmelerde koyun ve keçi yetiştiriciliği, büyükbaş besicilik ve süt sığırcılığı, kısmen kanatlı yetiştiriciliği ve arıcılık yapılmaktadır. Proje kapsamında kurum iş ve işlemlerinin daha aktif ve verimli yapılması sağlanacak, ilçe müdürlüğü teknik personellerinin üreticiler ile birlikte olmaları sağlanacaktır. Aşılama, küpeleme, eğitim ve yayım faaliyetleri, hayvan sevkiyatı, karantina gibi işlemler daha aktif ve kamu standartları kalitesinde yapılması sağlanacaktır. Proje Kapsamında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne tam donanımlı arazi tipi 2015 model araç temin edilmiş olup, kurulan proje ofisi ile üreticilere daha verimli hizmet verilecektir" bilgisi verildi.
Projenin hayata geçirilmesinde İlçe Kaymakamı Ahmet Selim Yavuz, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Gürbüz ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Mehmet Özkul’un emeği geçtiğini belirten personeller, destek nedeniyle teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!