Akaryakıt İstasyonunda Yangın Tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Akaryakıt İstasyonunda Yangın Tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2015 12:04

GABDER, AKARYAKIT İSTASYONLARINDA OLASI TEHLİKELERE KARŞI YANGIN ÖNLEMLERİ GİBİ KONULARLA İLGİLİ BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

GABDER, akaryakıt istasyonlarında olası tehlikelere karşı yangın önlemleri gibi konularla ilgili bir ilki gerçekleştirdi.
Gaziantep’te ilk defa yapılan tatbikatta, Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Akcan’ın yanı sıra İtfaiye Yangın Kurtarma Şube Müdürü Ali Bozoğlan, İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Özgür Apaydın ve donanımlı ekipleri katıldı.
Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği (GABDER) ve İtfaiye Müdürlüğü işbirliğiyle akaryakıt istasyonlarının olası tehlikelere karşı önlem alınması, konusunda tatbikat yapıldı. Tatbikatta, terör durumları, istasyon yakmaları, yangın önlemleri, yangın esnasında yapılması gerekenler, LPG dolum ve sıvılaştırılmış otogaz tanker boşaltımı gibi konular ele alındı. Başpınar bölgesinde bir akaryakıt istasyonunda gerçekleştirilen tatbikata, itfaiye ekibi ve istasyonda çalışan personel, dışarıdan katılan personelle diğer görevlilerde hazır bulundu.
Yangın tatbikatında ortaya konan senaryolar gerçeğini aratmadı. Tatbikatta, istasyon çalışanlarının olası bir yangın anında nasıl davranacakları, neler yapacakları nerelere bilgi verecekleri konusunda eğitim verildi. Aynı zamanda istasyon çalışanları, yangının büyümesini önlemek ve itfaiyenin çağrılması ve gelen ekiplere doğru bilgi verebilmesi için istasyon tanklarının vana bölümleri ve LPG tanklarının bulunduğu alanların konusunda ayrıntılı bilgi sahibi oldu. Tatbikat, tesis içinde belirli yerlerde görevli olan personelin, “yangın var” şeklinde bağırmasıyla başladı. Bu esnada bina içinde bulunan gaz detektörü ile duman vererek, alarm sistemi harekete geçirildi. Ardından itfaiye ekipleri geldi ve direkt çevreyi kuşatarak yangına müdahale ettiler.
Tatbikatın amacı bölgede artan olaylara anında müdahale edilmesi ve panik anında neler yapılması gerektiğinde personele yangın güvenliği bilgisini vermek, yangına neden olan riskleri tanımlamak, yangın çıkmaması için alınması gereken önlem ve davranış biçimlerini göstermek, yangın anındaki tahliye yöntem ve yollarını öğretmek olduğu bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!