Akaryakıt Bayileri Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Akaryakıt Bayileri Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 16:50

GAZİANTEP’TE BULUNAN AKARYAKIT BAYİLERİ BİR TOPLANTI DÜZENLEYEREK SORUNLARINI TARTIŞTI.

Gaziantep’te bulunan akaryakıt bayileri bir toplantı düzenleyerek sorunlarını tartıştı.
Gaziantep Ticaret Odası’nda, Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) ve Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği (GABDER) tarafından bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya TABGİS Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, GTO Meclis Üyesi Cafer Dumrul, GABDER Başkanı Ali Özcan Akcan, GTO Meclis Başkanı Ali Yener ve akaryakıt bayileri katıldı.
Toplantıda ilk olarak bir konuşma yapan GTO Meclis Başkanı Ali Yener, “Petrol ve enerji, ticaret, endüstriyel ve günlük hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru. Bir tüketici olarak değil genel olarak, hepimizin yaşadığı bir duygu. Ama neredeyse bütün ekonomik faaliyetlerin can damarı. İçinde bulunduğumuz krizlerin bile ana damarı petrokimya ürünleri. Petrokimya tesislerinden çıkan fiyatlar ve günlük analizlerin değişmesi negatif ya da pozitif değerlendirmeleri” dedi.
GABDER Başkanı Ali Özcan Akcan ise, geçmişten bu güne gelindiğinde bugün için sorun olan tavan fiyat uygulamasının kendi sektörlerinin son sorunu olmayacağını ifade etti. Akcan, “Bu sektör belki de dört yıl sonra başka hiç adını bilmediğimiz bir şey ile karşılaşacak. Bunun içindir ki bizim birlik, beraberlik, samimiyet bunların çok daha fazla olması gerektiğine inanıyorum” dedi.
Son olarak bir konuşma yapan TABGİS Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, “Gaziantep’te fiyat rekabetlerinin, aslında, buna biz fiyat rekabeti demiyoruz, bayinin kendi içindeki rekabeti diyoruz. Çünkü para kazanamayan bir bayi topluluğu rekabeti diyoruz buna. Bunun için Gaziantep’te hakikaten iyi adımlar atılmış. Ben tüm meslektaşlarımı buradan kutluyorum. Doğru bir iş yapmış. Bizim hep bir hesabımız var. Rekabet doğrudur, yapılır, yapılması da lazım. Ama böyle öldüresiye, zararına birbirimizi batırırcasına rekabet doğru bir şey değildir. Öncelikle bunu söylemek istiyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!