Yksm’de Muhteşem Yılsonu Gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Yksm’de Muhteşem Yılsonu Gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2015 14:14

ESKİŞEHİR ODUNPAZARI BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI, MODERN DANS TOPLULUĞU VE HALK OYUNLARI TOPLULUĞUNUN YILSONU GÖSTERİSİ AYAKTA ALKIŞLANDI.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı, Modern Dans Topluluğu ve Halk Oyunları Topluluğunun yılsonu gösterisi ayakta alkışlandı.
Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda davetli katıldı. Modern Dans Topluluğu ve Halk Oyunları Topluluğu 6 ay süren eğitimin sonunda hazırladıkları gösteri izleyenlere coşkulu bir gece yaşattı Etkinlikte, ilk olarak Odunpazarı Sultanları ve Gençler Halk Oyunları Topluluğu hünerlerini sergiledi. Grup üyelerinin muhteşem sunumuyla sırasıyla; Kırım, İzmir, Zeybek, Eskişehir ve Gaziantep yöresi halk oyunları sergilendi. Halk oyunlarının aralarında ise Odunpazarı Sultanları hazırladıkları skeçlerle izleyenleri doyasıya güldürdü. Oktay Şahin’in sanat yönetmenliğinde, 40 kişinin oluşturduğu grup halk oyunları gösterisinin ardından kendilerinin derlediği hikâyeden alıntı tiyatro oyun da oynadılar. Oktay Şahin, amaçlarının atalarımızdan kalan manevi duyguların, kültürün, örf ve adetlerin kaybolmasını önlemek ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti.
Halk oyunları gösterisinin ardından sahneyi Modern Dans Topluluğu üyeleri devraldı. Haftanın üç günü YKSM ve Hasanpolatkan Kültür Merkezi’nde çalışmalarını yapan, 30 kişinin oluşturduğu ekip enerjik danslarıyla izleyenleri büyüledi. Ceren Seda’nın sanat yönetmenliğinde ki grup; Roman, Oryantal, Kanto, Latin ve çeşitli kategorilerden danslar sergiledi. Ekip üyeleri, geleneksel ve modern çizgileri harmanlayarak iddialı projelerle 2016 yılına hazırlandıklarını söylediler.
MÜZİK VE SANAT HAYATIN BİR PARÇASIDIR
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt etkinlik sonunda yaptığı konuşmada, “Odunpazarı Belediyesi’nin tüm birimleri, yaptıkları işi en iyi şekilde yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin, bugün geldiği noktadan çıkması gerekmektedir. Bu asfaltla, kaldırımla değil sanatla ve kültürle olmalıdır diye düşünüyorum. Bu konuda, kısa sürede bu başarıyı yakalayan arkadaşlara sonuna kadar destek olmamız gerekir. Müzik ve sanat hayatın bir parçasıdır. Odunpazarı Belediye Başkanı olarak, Odunpazarı halkının kültür ve sanata olan yaklaşımını biliyorum. Bu yaklaşımı büyütmek bizim görevimiz. Yaşanacak bir Türkiye hedefine ancak böyle ulaşabiliriz” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!