Vali Tuna: Eskişehir'den ayrılayacağımıza çok üzülüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Vali Tuna: Eskişehirden ayrılayacağımıza çok üzülüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 14:48

Vali Tuna: Eskişehir'den ayrılayacağımıza çok üzülüyoruz

Haberin Devamı

 

Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,(DHA)- SON Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa Valiliği'ne getiren Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna , "Eskişehir'den ayrılayacağımıza çok üzülüyoruz ama neticede yeni bir başlangıç, yeni bir yer yeni heyecan yeni insanlar bizim mesleğimizde aşağı yukarı 30 yıldır yaşadığımız hadise. " dedi.

İlkokullar arası Spor Şenliği etkinliğine katılan Vali Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Valiliği görevine getirilmesi ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 3 yıldır Eskişehir'de görev yaptığını belirten Vali Tuna şöyle konuştu:

"Beklenen bir hadise. Urfa'nın sinyalini bir süredir alıyorduk ama belki olmayabilir diye de her zaman bir beklenti oluyor insanda. Dolayısıyla biran önce çıktığında bizim için iyi oldu bir anlamda. En azından önümüzü görebilmek noktasında yeni şimdi çıkmaya 6 ay sonra belki bir sene sonra bu olacak bir şeydi. Urfa tabii ki birazcık daha büyük bir şehir. Özellikle Suriye den gelen göçmenler başta olmak üzere. İşte sınır ötesindeki hareketlilik var hassas bir vilayetimiz ama, insan itibariyle bizim bu memleketimizin insanı bizim öz insanımız. . Orası da bizim Türk dünyamızın bir parçası. Bu vesileyle Eskişehirlilere ilişkilerini daha da geliştirme imkanı olur diye düşünüyoruz. Biliyorsunuz biz buradan ayrılsak da Türk Dünyası Vakfının Yönetim Başkanı olarak yine Eskişehir'le irtibatımız devam edecek bizden kolay kurtulamayacaksınız. Eskişehir'den ayrılayacağımıza çok üzülüyoruz ama. Neticede yeni bir başlangıç yeni bir yer yeni heyecan yeni insanlar bizim mesleğimizde aşağı yukarı 30 yıldır yaşadığımız hadise. Bu ülkeyi seviyoruz aynı ülkeye hizmet ediyoruz. Öyle olunca da geriye başka bir şey söylemek düşmüyor. büyüklerimiz öyle takdir etmiş biz de bunun gereğini yapacağız."

Eskişehirspor'un kongresine katılacağını da açıklayan Vali Tuna, "Eskişehispor ile ilişkimiz daha görüşeceğiz konuşacağız, kongresine de katılacağız inşallah orada da düşüncelerimizi ifade edeceğiz. İnşallah takımımız önümüzdeki sere tekrar süper lige çıkar" dedi.



-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!