Sinan Özkar CHP Eskişehir İl Başkanlığı’na Aday

Güncelleme Tarihi:

Sinan Özkar CHP Eskişehir İl Başkanlığı’na Aday
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 16:53

Sinan Özkar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 26 Aralık’ta yapacağı Olağan Kongre için Eskişehir İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.
CHP Eskişehir İl Binası’nda yapılan toplantıya CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, parti üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Konuşmasına 35 yıl önce idam edilen Erdal Eren’i anarak başlayan Sinan Özkar, geçmiş dönemlerde de CHP içerisinde görevler aldığını söyledi. Şimdi de CHP içerisinde en onurlu görevlerinden biri saydığı il başkanlığına adaylığını açıklayan Özkar, “Her kademesi onurludur ancak CHP İl Başkanlığı’nın derecesiz bir onuru vardır. Bunu atamayla da olsa bir müddet yaşadım. Ancak olağan kongrede aday olarak bu onuru kongrede de yaşatmanızı diliyorum sizden. Birinci önceliğimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onun ilke ve idealleri tartışılmaz rehberimizdir. Ülkemizle ilgili öngördüğü muasır medeniyet seviyesidir. Demokrasi, hukuk ve insan haklarıdır. Bizler de bu ilkeleri bilerek sol kimliğimizle siyaset yapacağız. Sol kimliğimiz mutlaka ön planda olacağız. Sol kimlikte ezilen halktan ve demokrasiden yana olmaktır. Bu kimliğimizle de onur duyuyoruz. Yolumuz çetin ve zor ancak başaracağız. Biz, Eskişehir’deki yerel iktidarımızın kıymetini biliyoruz. Bu kıymeti eksiltmeyeceğiz. Tüm belediye başkanlarımızla, kent merkezi ile kırsalda koordineli ve birbirimizi severek, sahiplenerek çalışacağız. Bu parti hepimizin. Partimiz varsa bizler varız. Partimiz büyüdükçe bizler büyürüz” dedi.
“BİZ İKTİDARA KOŞMAK İSTEYEN GÜÇLÜ BİR ÖRGÜTÜZ”
26 Aralık’ta ilk kongrelerini yapacaklarını belirten CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ise, CHP’lilerin kendi iç rekabetlerinin ilk kongreyle sona ereceğini söyledi. Usluer, “Kadın kongrelerimizi, gençlik kongrelerimizi yapıyoruz ve sonuçta kongrelerle birlikte örgütlerimizde bir yenilenme, bir yeniden başlayış, bir yeni heyecan ama her seferinde iktidara kilitlenmiş, yürekleri aynı çarpan, ülke için heyecan duyan, iktidara koşmak isteyen güçlü bir örgütüz biz. Cumhuriyeti kuran, Cumhuriyetle birlikte kurulan bir partinin mensupları olmaktan her zaman onur duyduk, bundan sonra da onur duymaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Sinan Özkar partililerin tebriklerini kabul etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!