Sanayi sektörü üniversiteyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Sanayi sektörü üniversiteyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 11:13

Sanayi sektörü üniversiteyle buluştu

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR, (DHA)- BURSA Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Eskişehir Yatırım Destek Ofisi (YDO) tarafından Anadolu Üniversitesi işbirliği ile 'Nitelikli İstihdam ve Kariyer İçin Üniversite-Sanayi Buluşması' paneli düzenlendi.

Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü Mühendislik Fakültesi Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen panele; Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, ETO Başkanı Metin Güler, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sanayiciler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

GELİŞEN TEKNOLOJİ DEĞİŞİMİ ZORUNLU KILIYOR

Programın açılışında konuşan ve günümüzde yaşanan küreselleşme ve teknolojik gelişmelerin, ekonomik ve sosyal hayatı kökünden değiştirmekte olduğunu söyleyen Eskişehir Valisi Azmi Çelik, öBu gelişme mikro ve makro düzeyde bireyleri, işletmeleri ve kurumları zorunlu bir değişime zorlamaktadırö dedi.

Üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğine değinen Vali Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sosyo - ekonomik yapının hızla değiştiği bir ortamda, bu yapıyı oluşturan tarafların en önemli ayaklarından ikisini oluşturan "üniversite ve sanayiö arasındaki ilişkilerin de değişeceği aşikârdır. Bu sebeple değişen faktörleri göz önünde bulundurup, yenilikler konusunda fikir üretebilmek; üniversite ve sanayi arasında etkin, nitelikli, gerçekçi ve sonuca ulaşabilen işbirlikleri oluşturmak ve sınırlı kaynakların rasyonel bir şekilde kullanılmasını sağlamak gibi konulara da değinme fırsatının bulunulacağı "Nitelikli İstihdam ve Kariyer İçin Üniversite - Sanayi Buluşmasıö panelinin ilimiz üniversitelerine, sanayicisine ve ülkemize yararlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum. Ülkemizin teknoloji ithal eden ve kullanan bir yapıdan, teknoloji üreten ve ihraç eden bir yapıya geçme sürecinde üniversite - sanayi işbirliği önemi ortadadır."

Üniversite - sanayi işbirliğinin temel amacının, üniversitedeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak olduğunu belirten Vali Çelik, "Bölgedeki firmaları AR-GE, inovasyon çalışmalarına yönlendirerek, üniversitedeki akademisyenler ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir işbirliğini sağlamaktır. Bu bağlamda bir üniversite ve sanayi şehri olan Eskişehir'imizde yapılacak çok güzel işler olduğunu düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha "Nitelikli İstihdam ve Kariyer İçin Üniversite - Sanayi Buluşmasıö panelinin ilimiz üniversitelerine, sanayicisine ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

ÖZAYDEMİR'DEN KALİFİYE ELAMAN VURGUSU

"Biz işverenler buradayız ve geleceğimize umutla bakıyoruz" diyen Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir ise, öğrencilere birçok noktada çeşitli tavsiyelerde bulundu. Ülke sanayisinin daha çok gelişmesi için iyi yetişmiş mühendislere, iyi eğitilmiş ve donanımlı teknisyenlere ve teknik ara elemanlara ihtiyacı olduğunu ifade eden Özaydemir, "Sanayiciler ve işverenler olarak, bizim en büyük sıkıntılarımızın başında her alanda, iyi eğitim ve yetişmiş eleman bulamamak sıkıntısı gelmektedir" dedi.

Gençlerde iş beğenmeme halinin var olduğuna dikkat çeken Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler de, "Gençlerimiz işe başlıyor ama çalıştığı işyerine karşı maalesef aidiyet duygusu hissetmiyor. Böyle olunca da ne kadar zeki olursanız olun bu sizin başarılı bir insan olmanızı engelleyecektirö ifadelerini kullandı.

GÜNDOĞAN: HEM ÜRETİME HEM İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYORUZ

Anadolu Üniversitesi olarak, sanayideki sektör temsilcileriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan da, 6 yıldır üzerinde çalıştıkları URAYSİM Merkezi'nden bahsetti. URAYSİM'in yanı sıra Havacılık Mükemmeliyet Merkezi'nde de çalışmaların devam ettiğini bildiren Rektör Gündoğan, iki merkezin de hem üretime hem de istihdama yönelik olduğunu söyledi.

Panel, yapılan açılış konuşmalarının ardından Eskişehir Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği Koordinatörü Gürcan Banger'in moderatörlüğündeki oturumla devam etti.

Eskişehir sanayisinin nitelikli işgücü ihtiyacına yönelik sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu panelde; Anadolu Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpagut Kara, Savronik Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık, Şişecam Fabrika Müdürü Osman Öztürk, Candy Hoover Grup Türkiye Ar-Ge Merkezi Müdürü Hakan Ünal ve Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencisi ve aynı zamanda Öğrenci Temsilcisi Fadime Gökkütük birer sunum yaptı. Konuşmacıların sunumlarının ardından panel soru-cevap ve değerlendirme kısmı ile sona erdi.

--

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!