Sağlık Müdürü Bilge: Hastaneler bu yıl hizmete girecek

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Müdürü Bilge: Hastaneler bu yıl hizmete girecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2018 17:07

Sağlık Müdürü Bilge: Hastaneler bu yıl hizmete girecek

Haberin Devamı


Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA) ESKİŞEHİR İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Uğur Bilge düzenlediği basın toplantısında, yapımı devam eden Yunusemre Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi'nin bu yıl içerisinde açılacağını söyledi. 
İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Uğur Bilge, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr.Ali Mumcu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Aslı Melek Zeytin, Acil Sağlık Hizmetleri, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Dr.Erdinç Özkurt, Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Yaşar Bildirici, Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Mustafa Karagülle, Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Soner Yılmaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 
Yapımı devam eden hastaneler hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Uğur Bilge, Yunusemre Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi'nin bu yıl içerisinde açılacağını belirterek, şöyle konuştu:
"Biz kadromuzu kurduk. Eskişehir için elimizden geleni yapacağımıza emin olabilirsiniz. Gerçekten tecrübeli ve manevra kabiliyeti güçlü bir kadromuz olduğuna inanıyorum. Eskişehir Devlet Hastanesi 995, Yunusemre Devlet Hastanesi 600, Askeri Hastane 120, Zübeyde Hanım yerleşkesinde ise 180 yatakla hizmet veriyoruz. Yapımı devam eden Şehir Hastanesi bin 81 yatak olarak değerlendiriliyor. Yeni yapılan hastane ile var olan hastanelerimiz hizmete devam edecek, sadece Eskişehir Devlet Hastanesi taşınacak. O yeri tekrar sağlık alanında kullanmayı düşünüyoruz. Şehir Hastanesi'nde nitelikli yatak sayısını artırıyoruz. 4'lü, 6'lı yatak sisteminden tek ve iki kişilik yataklara geçiyoruz. En önemli sorun olan otopark sorunu Şehir Hastanesi'nde olmayacak.  Daha geniş bekleme salonları, daha geniş muayene odaları olacak. Yunusemre Devlet Hastanesi inşaatı yüzde 95'i geçti, Şehir Hastanesi ise yüzde 83 civarında. Her ikisini de bu yıl içerisinde açmayı planlıyoruz." 
İKİ YARALININ TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR
Geçen cumartesi Eskişehir-Bursa Karayolu'nda meydana gelen otobüs kazasında hastaneye kaldırılan yaralılardan iki kişinin halen tedavisinin sürdüğünü söyleyen Bilge, "Osmangazi Üniversitesi'nde iki yaralının tedavisi devam ediyor. Büyük bir kazaydı" -dedi
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!