PTT Tam 175 Yaşında

Güncelleme Tarihi:

PTT Tam 175 Yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 11:55

PTT ESKİŞEHİR BAŞMÜDÜRÜ KORKMAZ GENCER

Posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) kuruluşunun 175. yıl dönümü, Eskişehir’de de gerçekleştirilen etkinlikler ile kutladı.
Etkinlikler, sabah Vilayet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından PTT Eskişehir Başmüdürü Korkmaz Gencer bir konuşma yaptı. Şirketin 23 Ekim 1840 yılında Posta Nezareti olarak göreve başladığını anlatan Gencer, "Şirketimiz bugün yenilikçi, güvenilir, tarafsız ve mutlak müşteri memnuniyetinin sağlanması gibi değerleri ön planda tutan, yetkin personeli ile hizmet sunan, ülkemiz genelinde yaygın hizmet ağı, iki arsa yakın tecrübesi ile posta, kargo, bankacılık ve elektronik ticaret alanlarında vatandaşımıza hizmet veren seçkin bir şirket olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Şirketimiz; hizmet sektöründe göstermiş olduğu üstün başarı ve çalışmaları bundan sonrada şeffaf, esnek ve hesap verebilir bir anlayış içerisinde, elindeki kaynakları en etkin ve ekonomik bir şekilde kullanarak daha nice yıllar halkımıza yararlı ve kaliteli hizmet sunmaya devam edecektir. 175. yıl dönümünü kutladığımız şirketimizi bu günlere taşımış olan mensuplarımızı saygıyla anıyoruz" dedi.
"PTT’NİN ÖNEMLİ BİR MİSYONU VAR"
Meydandaki törenin ardından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’ya bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete PTT çalışanları katıldı. Vali Tuna’ya PTT pullarının olduğu bir filatelinin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi. PTT’nin 175. yılını idrak etmesinin anlamlı ve sevindirici olduğunu söyleyen Vali Tuna, "Aslında PTT en önemli hizmetlerden birini veriyor. Geçmişte tabii ki daha fazla önem arz ediyordu. Günümüzde iletişim araçlarının çeşitlenmesi, iletişimin ve haberleşmenin hızlanması belli noktalarda posta hizmetine ihtiyaç bırakamadı. Yine de PTT’nin önemli bir misyonu var" şeklinde konuştu.
PTT Eskişehir Başmüdürü Korkmaz Gencer ise Vali Tuna’ya PTT’nin hizmetlerinden bahsederek; hizmet çeşitliliğini arttırdıklarını, bankacılık ve iletişim sektörlerinde büyük atılımlar yaptıklarını anlattı.
EMEKLİ AYLIĞINI ÇEKMEK İÇİN GELMİŞTİ
Valilik ziyaretinin ardından PTT Baş Müdürlüğü Şubesine geçilerek günün 175. müşterisi beklenmeye başlanıldı. Şube içerisi balonlarla süslenirken, gelen müşterilere de ikramlarda bulunuldu. 175. müşteri olan Zahide Güvenç isimli 68 yaşındaki yaşlı kadın sırasını alınca hazırlıklar başladı. Emekli aylığını çekmek için geldiğini söyleyen Güvenç’e PTT’nin sattığı gram altın başta olmak üzere çeşitli hediyeler verildi. Yaşadıkları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen yaşlı kadın, PTT çalışanlarına verdikleri hizmetten ve ödüllerden dolayı teşekkür ederek şubeden ayrıldı.
Başmüdür Korkmaz Gencer, odasında kabul ettiği çalışanlarını tebrik etti. Günün diğer bir sürprizi ise Başmüdür Gencer’e yapıldı. PTT’nin 175. yılı dolayısıyla kendisine hediye veren çalışanları, Gencer’in doğum gününü de unutmayarak çeşitli hediyeler verdiler. Daha sonra ise organ bağışını kampanyasının yapılacağı standın PTT şubesi içerisinde açılmasıyla program sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!