Milletvekili Çakırözer: Köy Enstitüsü gelecek kuşaklara taşınmalı

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Çakırözer: Köy Enstitüsü gelecek kuşaklara taşınmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 12:26

Milletvekili Çakırözer: Köy Enstitüsü gelecek kuşaklara taşınmalı

Haberin Devamı

 

MAHMUDİYE, (Eskişehir),(DHA)- CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Köy Enstitüsü'nün bulunduğu Hamidiye Köyü'nde kamp yapan gençleri ziyaret etti.

Milletvekili Utku Çakırözer, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir üyesi gençlerin, Cumhuriyetin ilk köy enstitülerinden olan Çifteler Köy Enstitüsü'nün bulunduğu Mahmudiye ilçesi Hamidiye Köyü'ndeki kampını ziyaret etti. Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Mahmudiye CHP İlçe Başkanı Ruhi Önen, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Ayhan Türkseven ve Hamidiye Muhtarı ile birlikte gençlerin misafiri olan Çakırözer, "Böylesine güzel bir köyde böylesine anlamlı bir mekanda bu kampı gerçekleştirme azim ve kararlılığı için gençlerimizi tebrik ediyorum"dedi.

Çakırözer, bilimsel, çağdaş ve laik eğitimin temelinin atıldığı köy enstitülerinin gelecek kuşaklara anlatılmasının önemine işaret ederken, "Bugüne kadar öğretmen okulu olarak hizmet veren ama bu yıldan sonra meslek lisesi olarak hizmet vereceği belirtilen tarihi Köy Enstitümüzün gelecek kuşaklara bir 'Eğitim ve Köy Enstitüsü Müzesi' olarak aktarılması için elimden gelen tüm çabayı göstereceğim" diye konuştu.



-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!