Genç Girişimciler 2016 Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Genç Girişimciler 2016 Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 16:35

Genç Girişimciler 2016 Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

 

 
ESKİŞEHİR,(DHA)- TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu, kadın Girişimciler Kurulu, Arinkom ve ETTOM'un ortaklaşa düzenlediği GİG 2016 ödülleri sahiplerini buldu.
 
Odunpazarı Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Eskişehir Vali Vekili Hamdi Bilge Aktaş, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Acet, Ticaret Borsası başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Ticaret Odası başkan Vekili Süleyman Kutlu, Girişim Benim derneği Başkanı Fuat Sami, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Egemen Temizsoy ve çok sayıda davetli ve ödüllerin sahipleri katıldı.
 
ESO Başkanı Savaş Özaydemir yaptığı konuşmada, 2009 yılında Türkiye genelinde girişimciliğe özendirmek üzere TOBB öncülüğünde hayata geçirilen, koordinatörlüğünü ESO tarafından yürütülmekte olan Genç Girişimciler Kurulu'nun bu yıl Kadın Girişimciler Kuruluyla birlikte ödül töreni düzenlediğini söyledi. Özaydemir konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Türkiye her yıl 100 kişiden 35'i, 3 yıl içinde girişimcilik faaliyetinde bulunmayı hedeflemekte olup, bu oran 2013 yılına kıyasla, 3 puanlık bir artışı ifade etmektedir. Ayrıca Türkiye bu sonuç ile genel ortalamanın üzerinde yer ayarak 30 ülke arasında 6'ıncı sırada yer almıştır. Araştırmalara göre ülkemizde genç girişimcilerin sayısı yüzde 50 arttığı ve girişimcilik buluncunun gençler arasında hızla yaygınlaştığı tespit edilmiştir. Yine araştırmalara göre yetişkin nüfusun yüzde 64'ünün kendi işini kurma konusunda cesaret sahibi olduğu tespit edilmiştir. Türkiye'de 100 kişiden 19'u girişimcilik faaliyetine başlamakta olup, bu sonuçla ülkemiz en yüksek girişimcilik oranına sahip ülkelerden biridir. Biz bu çalışmaların daha verimli devam etmesi için ciddi bir zihniyetle üniversite, sanayi işbirliğinin daha da geliştirmesinden yanayız."
 
Törende Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Egemen Temizsoy, Girişim Benim Derneği Başkanı Fuat Sami, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cihat Alagöz de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Kadın Gücü dalında, Sakine Parlar, Hatice Kökçü, Ayten Çetin. Özgün Güçlü Yarınlar Dalında; BLG Robotic, Buffalo 3D. Değer Katanlar Dalında; Serdar Tepe, Kerem Toparlar. Cesaretten Değere dalında da Ayşen Değerli ve Mustafa Güneş'e ödülleri verildi. 
 
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!