Espark AVM’de ’Tarım Ve İnsan Fotoğraf’ Sergisi

Güncelleme Tarihi:

Espark AVM’de ’Tarım Ve İnsan Fotoğraf’ Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 18:05

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM, YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLE DENİZBANK İŞBİRLİĞİNDE BU YIL 6’NCISI DÜZENLENEN “TARIM VE İNSAN FOTOĞRAF YARIŞMASI”NDA DERECEYE GİREN FOTOĞRAFLARIN SERGİSİ, ESPARK ALIŞ VERİŞ MERKEZİ’NDE (AVM) BUGÜN İTİBARİYLE AÇILDI.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Denizbank işbirliğinde bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması”nda dereceye giren fotoğrafların sergisi, Espark Alış Veriş Merkezi’nde (AVM) bugün itibariyle açıldı.
Sergi açılışında konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Rıdvan Akpolat, şehirleşme ile birlikte tarımın, toplum nazarında önemini yitirdi gibi gözükse de değerinin daha da iyi anlaşılarak bugün tekrar yükselen bir yıldız haline geldiğini söyledi. Yeni tarım teknikleri, teknolojik gelişmeler, gıda güvenliği, organik üretim, endemik bitkiler ve genlerin koruma altına alınması gibi yeni değerlerin önümüzdeki yıllara da damgasını vuracağını anlatan Akpolat, “Buradan hareketle tarımsal hikayemizi fotoğrafın dilinden okumak, deklanşöre basılarak tarihe kayıt düşülsün istedik. Bu amaçla başlatılan Tarım ve İnsan konulu fotoğraf yarışmamızın fotoğraf sanatı açısından bir kilometre taşı haline gelmesinden mutluyuz” dedi.
2009 yılından itibaren düzenlenen ve kamuoyunda yoğun ilgi gören yarışmaya bu yıl 569 katılımcı, 2 bin 552 eser ile katıldı. Yoğun bir çalışma temposuyla değerlendirmeye alınan bin 653 eserden ödül alan ve dereceye giren eserler belirlendi. Sergide, Genel, Çiftçi, Aile Çiftçiliği teması kategorilerinin yanında, öğrenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanları ile Denizbank çalışanları olmak üzere 6 farklı kategoride dereceye giren eserler yer aldı. Sergi açılışına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Rıdvan Akpolat, İl Müdür Yardımcısı Murat Eren, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet Özdemir, ilçe müdürleri, personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.
18 Mart Çarşamba akşamına kadar sergilenecek olan fotoğraflar, ESPARK AVM’nin alt katında ziyarete açık olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!