ESO yönetiminden anlamlı bağış

Güncelleme Tarihi:

ESO yönetiminden anlamlı bağış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 14:32

ESO yönetiminden anlamlı bağış

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Sanayi Odası (ESO) yönetim kurulu üyeleri, odanın bütçesi dışından ortaklaşa satın aldıkları Eskişehirspor locasını dezavantajlı çocukların eğitim gördüğü SOMET Zihinsel Gelişim Derneği'ne bağışladı.  
ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehirspor’a maddi ve manevi her türlü desteği verdiklerini belirterek, “Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik bizler için çok özel oldu. Özel kılmak açısında da birazda bu işin maneviyat kısmı bizi çok ilgilendiriyor. Ben hep şunu söylüyorum. Eskişehir hem zengin olmalı hem de gönlü zengin olmalı. Eskişehir’in bu gönlü zenginliğine katkı sağlamak için ben ve arkadaşlarımız örnek teşkil edecek bir davranışta bulunmak istedik. ESO olarak bir loca almak gibi tasarrufumuz yok. Ama ESO yönetimi olarak bir loca alacağız. Bu aldığımız locayı da SOMET’e hediye etmek istiyoruz. İnşallah bizim aldığımız bu locayı güzel bir şekilde kullanırlar. Buradaki genç arkadaşlarımız oraya gidip sosyalleşirler. Biz hepimiz Eskişehirsporluyuz. Normal koltuklardan da izleyebiliriz, bizler için hiçbir sıkıntı yok. Söz konusu davranışın bir model olmasını istiyoruz" diye konuştu. 
SOMET Zihinsel Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş,“Bu davranışın Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum. Biz toplum tabanlı rehabilitasyon için çalışıyoruz. Toplum tabanlı rehabilitasyon, engellinin rehabilitasyonu ve toplumun engelliye karşı rehabilitasyonunu içerir. Şimdi böyle bir proje ile çalışan bir dernek olarak sizden çok güzel bir ödül aldık. Sayenizde bunun bir Türkiye modeli olmasını umut ediyoruz. Ben, zihinsel engelli çocuklar ve aileleri adına size teşekkür ediyorum. Bu herkesin aklına gelebilecek bir şey değil, gönül güzelliğinin göstergesi oldu. O bağlamda değerlendirmek lazım" dedi.
Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri ise, "Bu hareket mücadelemize çok farklı bir anlam kattı. Umarım şehirdeki bütün iş adamları ve sanayicilere büyük bir örnek olur. Bizler de büyük Eskişehirspor taraftarları olarak  çok teşekkür ederiz" dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!