Eskişehir'de Hıdrellez Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Hıdrellez Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 18:18

Eskişehir'de Hıdrellez Şenliği

Haberin Devamı

Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,(DHA)



ESKİŞEHİR valiliği tarafından düzenlenen Hıdrellez şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Dedekorkut Parkı'nda düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri'ne vali Güngör Azim Tuna, eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikler Hıdrellez duasının okunması ile başladı. Dua sonrasında bir konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Doğanın tekrar canlanması" anlamına gelen, baharın ve yazın gelişinin, dünyanın neresinde olursa olsun insan yaşamında önemli bir yer tuttuğunu söyleyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen Hıdrellez ateşini yaktılar. Ateşin üstünden atlayan Vali Tuna, protokol ve vatandaşlar daha sonra dilek ağacına kurdela bağlayarak dilek tuttular.

Eskişehir Valisi Tuna ve protokol dilek kavanozundan dilek tutarak, çıkan dilekleri okudular. Geleneksel yarışmalardan olan yumurta taşıma, çuval yarışı, halat çekme yarışının yapıldığı şenlikler sonunda çocuklara hediyeler verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!