Eskişehir Mobil Kent Rehberi Uygulaması Projesi Tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Mobil Kent Rehberi Uygulaması Projesi Tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 19:57

Eskişehir Mobil Kent Rehberi Uygulaması Projesi Tanıtıldı

Haberin Devamı

 

Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,(DHA)-ESKİŞEHİR Valiliği Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan 'Eskişehir Mobil Kent Rehberi Uygulaması' projesi tanıtıldı.

Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü'ndeki tanıtım toplantısına Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Avdan ile davetliler katıldı.

Eskişehir Mobil Kent Rehberi Uygulama projesi hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay şunları söyledi:

"Eskişehir il merkezi için, kente gelen yerli-yabancı turistlerin tarihi, kültürel ve turistik mekanlara ulaşabilmesini ve bu mekanlar hakkında bilgi edinebilmesini amaçlamaktadır. Uygulama Eskişehir il merkezi içerisindeki hastaneler, Kafeler, camiler, bankalar, akaryakıt istasyonları, kamu hizmetleri, okullar, alış-veriş merkezleri, taksi, otobüs ve tramvay durakları, müzeler gibi noktaları içermektedir. Ayrıca sahip olduğu toplu taşıma menüsü ile gidilmek istenen mekanlara, il merkezinde bulunan tramvay ve otobüs hatlarını kullanarak kişinin bulunduğu noktadan kolaylıkla ulaşabilmesine olanak sağlamaktadır. Eskişehir adına çok güzel bir proje olmuştur. Belki de Türkiye'de bir ilk olacaktır. Eskişehir'e gelen misafirler içinde büyük kolaylık sağlayacaktır."

Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Avdan da 'Eskişehir Mobil Kent Rehberi Uygulaması' hakkında detaylı bilgiler verdi.

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!