Eğitim İş Öğretmenlere Yeni Bir Hak Tanınmasını İstedi

Güncelleme Tarihi:

Eğitim İş Öğretmenlere Yeni Bir Hak Tanınmasını İstedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 15:06

Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, rotasyon baskısı altında emekli olmak veya il içi yer değiştirmek isteyen öğretmenlere yeni bir hak tanınmasını istedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı takvime bizzat kendisinin uymadığını savunan Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, yaz tatilinde atama ve yer değiştirmelerle ilgili alınan karar ve uygulamaların, içinden çıkılmaz bir kargaşaya yol açtığını söyledi. Bir çok öğretmenin rotasyon baskısı altında ehven-i şer anlayışıyla il içi yer değiştirme; bir kısım öğretmen de rotasyon uygulamasına maruz kalacağı düşüncesiyle emekliliğini istemek zorunda bırakıldığını hatırlatan Ebru Sungar, “Her iki talep ve uygulama da isteğe bağlı gibi görünse de gerçekte öğretmenlerin kendi özgür iradeleriyle yaptıkları bir tercih olarak kabul edilemez. Bakanlığın adeta ‘ölümü gösterip sıtmaya razı etmek’ olarak adlandırılabilecek bu uygulamaları, öğretmenleri hiç de istemedikleri kararlarlar almaya zorlamıştır” dedi.
Bakanlığın rotasyon uygulamasının sonuçlarını hesaplamadan, il içi tayinleri yaparak yeni bir kargaşaya da zemin hazırladığını öne süren Sungar, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Başından beri haksız, hukuksuz ve yanlış uygulama ve kararlarıyla öğretmenleri mağdur eden Bakanlıkça, rotasyon öncesinde il içi yer değiştirme istediğinde bulunan öğretmenlere; hiçbir şarta bağlı olmaksızın bu taleplerinden vazgeçmek ve güncellenmiş normlara göre yeniden il içi tayin istediğinde bulunmak konusunda yeni bir hak tanımalıdır. Ayrıca yine rotasyon baskısı nedeniyle emekliliğini istemek durumunda kalan öğretmenlere de emeklilik onaylarının iptali ile eski görev yerlerine dönmeleri hususunda yine herhangi bir şarta bağlı olmaksızın talepte bulunmak üzere makul bir süre verilmelidir. Eğitim İş olarak Bakanlığın yanlış ve hukuk dışı uygulamalarına karşı her türlü yasal zeminde mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!