Eğitim Bir Sen Mursi’nin İdam Kararına Tepki Gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Eğitim Bir Sen Mursi’nin İdam Kararına Tepki Gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 16:03

EĞİTİM BİR SEN 1 NO LU ŞUBE BAŞKANI MUAMMER KARAMAN:

Eskişehir Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman, Mısır’ın ilk ve tek seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ‘ye karşı yapılan darbe sonrası idam kararı çıktığını belirterek, Mısır halkının seçimler yoluyla ortaya koyduğu iradenin ve onun seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yanında olduklarını bir kez daha ifade ettiklerini söyledi.
HALK İRADESİ YÖNETMELİDİR
Yaptığı açıklamada, “Darbecilerin tiyatro mahkemelerini ve bu mahkemelerde rol verilmiş kuklaların aldıkları kararları lanetliyoruz” diyen Karaman, “Bu karar mutlaka geri aldırılmalı, Mısır’ın halk iradesi tarafından yönetilmesi sağlanmalıdır. 5 binin üzerinde silahsız insanı katleden darbeciler ve yandaşları yargılanmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği gibi kuruluşlar sessizliklerini bozarak varlıklarını ve bir işe yaradıklarını ispat etmek etmelidir. Bu teşkilatlar bu kararın geri alınması zulmün durdurulması için ellerindeki siyasi ve ekonomik tüm araçları kullanmalıdırlar” diye konuştu.
ORTAK TEPKİYE DAVET
Darbecilere karşı yükselecek seslerin varlığının önemine dikkat çeken ve ayrıca tarihi ve insani sorumluluğuna vurgu yapan Karaman şunları söyledi:
“Bu sebeple Türkiye’de kendini nerede konumlandırıyor ve hayatı nasıl okuyor olursa olsun farklı renk ve sesleri ile faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarını bu karara karşı çıkmaya vermeye, ortak tepkiler gerçekleştirmeye davet ediyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!