Başkan Kurt, 3 yılı değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kurt, 3 yılı değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 13:16

Başkan Kurt, 3 yılı değerlendirdi

Haberin Devamı


Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt düzenlediği basın toplantısında 3 yılını değerlendirdi.

Turunç Otel'deki toplantıda Odunpazarı Belediyesi'nin 3 yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları basın mensuplarıyla paylaşan Kazım Kurt, "Odunpazarlı hemşehrilerimizle 3 yılda çok büyük işler başardık. Katılımcılığın, demokrasinin, örgütlenmenin ne olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdik. Odunpazarı'nda sosyal demokrasiyi her alanda egemen kıldık" dedi.

Türkiye'de birçok belediye için rol model haline geldiklerini iade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt toplantıda yaptıları çalımlarla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Yaklaşık 2 ay önce İnsani Gelişme Vakfı - İnsani Gelişim Zirvesi'nde kapsamlı bir araştırmanın sonuçları açıklanmış, Odunpazarı Belediyesi Eskişehir'in gurur duyacağı bir sonuçla; Gelişme Endeksi Yüksek İlçeler sıralamasında 150 ilçe belediyesi arasında beşinci, Çevre ve Ulaşım kategorisinde ise birinci olarak yer almıştır. Belediyelerin sosyal karnesini çıkaran ve tamamen objektif olan bu araştırmanın detaylı sonuçlarına bakıldığında Odunpazarı Belediyesi'nin kısa sürede neleri başardığı net bir şekilde görülmektedir.

3 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz çalışmaların hepsinde Odunpazarlı hemşehrilerimizin sesine kulak verdik, çoğu zamanda onların sesi olduk. Bugün gelinen noktada Odunpazarı'nda yaşanan büyük değişim 7'den 70'e tüm insanların yüzlerini güldürüyor, umutlarını arttırıyor. Odunpazarlı hemşehrilerimiz geleceğe daha umutla bakıyor. Bunun en net örneklerini de çocuklar, gençler, kadınlar ve yaşlılar için hayata geçirdiğimiz projeler oluşturuyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz ülkemizin aydınlık geleceği. Onların eğitimi Türkiye için hayati önem taşıyor. Odunpazarı Belediyesi olarak bizler bunun bilincindeyiz ve bu nedenle de Türkiye'nin yarınlarına yatırım yapıyoruz.

Çalışmalarını Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Odunpazarı Belediyesi Ihlamurkent Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi, Emek Oyuncak Kütüphanesi, Zeytindalı Çocuk Merkezi ve Nar Tanem Oyun Evinde; çocukların sosyalleşmelerine, gelişimlerine katkı sağlayacak programlar uyguluyoruz. Gençlerimize destek olmak için Büyükdere ve Emek Mahallelerinde Gençlik Merkezleri açtık. Bu merkezlerde gençlerimiz bilgi ve birikimlerini paylaşıyor.

Kadınlara yönelik yerel ve sosyal politikalar üretmek, projeler geliştirmek, kadınların yanında tüm dezavantajlı grupların belediye hizmetlerinden eşit olarak yararlanmalarını amaçlayan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz geride bıraktığımız 3 yılda; rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, sosyal yardımlar, eğitim destek programları, kadın sağlığı eğitim programları, sosyal ve kültürel faaliyetler, psiko-sosyal faaliyetler ve sağlık hizmetleri ile Odunpazarlı hemşehrilerimize hizmet veriyor.

Göreve geldiğimiz günden beri 'Kadınları ve çocuklarıyla mutlu bir Odunpazarı' sloganını benimsedik. Odunpazarı Belediyesi olarak 11 ayrı mahallede açtığımız 11 Halk Merkezi ve 13 Halk Kütüphanesi ile başta kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm Eskişehirli hemşehrilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. kütüphanelerde 285 bin kitapla yaklaşık olarak 15 bin kişiye hizmet verdik.

Gençlerimiz kadar yaşlılarımıza da destek oluyoruz. Yine Kadın ve Aile Müdürlüğümüz bünyesinde onlar için çalışmalar yürütüyoruz. Sağlık Odunpazarı ile Evinizde (SOBE) projesi ile Odunpazarı sınırlarında yaşayan 65 yaş ve üzeri bireylere yaşadıkları ortamda sağlık hizmeti veriyoruz. Bu proje ile yaşlılarımızın yaşadıkları ortamın temizliğinden kişisel bakımlarına kadar tespit edilen tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Türkiye'ye örnek olarak gösterilen Halk Market ve Halk Kart uygulaması. İhtiyaç sahibi vatandaşlara erzak kolisi göndermek yerine, ihtiyaç duydukları ürünleri kendilerinin seçmesinin sağlandığı sosyal yardım modeli olan Halk Marketten her ay 600 aile düzenli olarak yararlanıyor. Toplumsal dayanışmanın en iyi örneklerinden biri olan Aşevi ile Odunpazarı Belediyesi, her gün 2000 kişiye sıcak yemek yardımı yapıyor.

Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Hayvan Sağlık Merkezi tarafından 3 bin 471 hayvan kısırlaştırılmış, gerekli tedavisi yapılmış ve rehabilite edilmiş, 3 yılda bin 215 sokak hayvanı sahiplendirilmiştir.

Kentlerimiz giderek betonlaşıyor, yeşil alanlarımız da giderek azalıyor. Odunpazarlı hemşehrilerimizi betonlaşmadan kurtararak, rahat bir nefes almalarını sağlamak için Park ve Bahçeler Müdürlüğü 3 yılda 608 bin 619 metrekare yeşil alan üretti. Bu yeşil alanlar içinde 54 adet çocuk oyun alanı, 51 adet spor alanı yer alıyor. Kırsal mahallelerde de çalışma yürüten Park ve Bahçeler müdürlüğü 23 adet park ve spor alanı oluşturdu.

Odunpazarı Belediyesi'ne bağlanan ancak İl Özel İdaresi tarafından uzun yıllar hiç hizmet yapılmayan 43 mahallede 125 bin 33 metre kare kilitli taştan yol kaplaması yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 478 bin 800 metre kare de ham yol açma çalışması gerçekleştirdi. Merkezde ise toplam 1 milyon 115 bin 336 metrekare yol yapımı ile Odunpazarı'nın ulaşımda yaşadığı sorunların çözümünde önemli bir mesafe kaydettik. Bugün gelinen noktada ilçemize bağlı köy ve mahallelerimize toplam 1 milyon 594 bin 136 metrekare yol yaparak, üst yapıdaki iddiamızı ortaya koyduk.

Odunpazarı Belediyesi işçi dostu bir belediye olma noktasında emin adımlarla ilerliyor. Toplu iş sözleşmesi, sendikasız işçinin kalmayışı ve bunların yanı sıra memurlarımızla imzaladığımız sosyal denge sözleşmesi, Odunpazarı Belediyesinin işçiye, memura ve iş sağlığına verdiği değerin en önemli göstergesidir. Taşeron çalışma Türkiye'nin en büyük ve bir an önce çözülmesi gereken sorunlarından. Gururla söylüyorum ki, Odunpazarı Belediyesi olarak taşeron işçilerle Türkiye'de ilk niteliğinde olan bir toplu sözleşme imzaladık.

Odunpazarı'nın yüzünü güldürdük. Bölgedeki tüm önemli tarihi aktörleri birbirinden özel ışıklandırma çalışmaları ile adeta yeninden canlandırdık. Artık Odunpazarı'nı ziyaret eden konuklar gecede Odunpazarı'nda kalmak istiyor. Özel olarak hazırlanan ışıklandırma çalışmalarını yakından görmek istiyor. Odunpazarı Tarihi Bölge'nin kültürel zenginliğine katkı sağlamak istedik. Bunun için müzeler açtık. Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi ve Ahşap Eserler Müzesi. "

---
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!