Arzu'nun Bebekleri'ne Kıbrıs'tan misafir geldi

Güncelleme Tarihi:

Arzunun Bebeklerine Kıbrıstan misafir geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 10:59

Arzu'nun Bebekleri'ne Kıbrıs'tan misafir geldi

Haberin Devamı


Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ/ ESKİŞEHİR,(DHA)- BEBEK yapım sanatı (Doll art) alanındaki çalışmalarıyla beğeni kazanan Arzu Özer'e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden misafir geldi. Tuğçe Koroğlu, Eskişehir'e gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Bebek yapım sanatçısı Arzu Özer, 3 gün eğitim vereceği Tuğçe Koroğlu'nu ağırlamaktan ve eğitim vermekten çok mutlu olduğunu söyledi. Özer, 3 yıldır bebek yapım sanatı ile uğraştığını belirterek şöyle konuştu:

"Önce çocuklarıma oyuncak yapmak ile başladım. Daha sonradan bu yaptığım bebekleri çevremdekiler beğenmeye başladığında onlara hediye vermeye başladım. Sonra eşim 'böyle hediyeyle olmayacak, biz bunun sergisini açalım daha çok insana ulaşalım' dedi. Sergi açtık daha sonra da devam etti süreç. 8 kişisel sergim oldu birçok da karma sergiye katıldım. Eğitimlerimize vorkshoplar, özel dersler ve Büyükşehir Belediyesindeki ücretsiz kurslarımızla devam ediyoruz. Belediyemizin bir hizmeti. Haftada 2 gün, 4'er saat. Orada da çok yoğun talep var. Sınıflarım 25 kişilik ama bu yıl 50 kişilik yaptık. Cumartesi 25 pazar günü 25 olmak üzere. Onlarla birlikte 8 Martta sergi açacağız. daha önceki kadınlarımla birlikte toplam 80 kadınla birlikte bir sergi olacak. 80 kadının yaptığı bebekler sergilenecek Cam Müzesinde açılacak sergimiz. Diğer illerden ve yurt dışından da çok talep var. Bu çok onur verici bir duygu. Çünkü ben başladığımda ne dikiş dikmesini biliyordum ne makine biliyordum. Böyle bir şeyin olabileceğini hiç hayal bile edemiyordum. Şuan hem Türkiye'den hem yurt dışından çok talep geliyor. Davetler geliyor. Biz de elimizden geldiği kadar hepsine katılmaya çalışıyoruz, yetişmeye çalışıyorum. Ben bütün Türk kadınlarının her şeyi yapabileceğine inanıyorum. Çünkü Türk kadını patlıcandan reçel yapan bir kadın. Mükemmel olduğunu düşünüyorum Türk Kadınının. Hiçbir şey bilmese bile bunu çok kolaylıkla yapar. Zor değil, dikişlerimiz çok basit. Elyafla uğraşmak büyük bir rahatlık veriyor kadına da. Daha huzurlu olacağına inanıyorum, evinde de daha huzurlu olacağına inanıyorum. herkese tavsiye ediyorum."

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 3 günlük eğitim için Eskişehir'e gelen Tuğçe Koroğlu ise Arzu Özer'in bilgilerini paylaşmasının çok değerli olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bu işe ilgi duyduğum için buradayım, Arzu hanımla birlikteyim. Aynı zamanda o beni kabul etti sağ olsun. Benimle paylaşıyor bildiklerini. Ben sosyal medyadan ve basında çıkan haberlerden buldum Arzu hanımı. Paylaşmak çok güzel ve çok önemli bir şeydir. Bir bilgiyi bilebilirsiniz, kendinize saklarsınız ama o çoğalmak. Paylaşmak çok önemli. Bence bu üretim değerli bir üretim. Üretmek bebek yapmak, figür oluşturmak bilmiyorum ama belki de benim ilgi alanım olduğu için bana çok değerli geliyor."

-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!