Arapça Yarışmasının başarılı öğrencileri Vali Tuna'yı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Arapça Yarışmasının başarılı öğrencileri  Vali Tunayı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 11:42

Arapça Yarışmasının başarılı öğrencileri Vali Tuna'yı ziyaret etti

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR,(DHA)- 7'nci Uluslararası Arapça Yarışmaları Çocuk Kategorisinde Türkiye 3'üncüsü olan Çamlıca İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nin destekleriyle 'Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri' kapsamında yürütülen yarışma hakkında Vali Tuna'ya bilgiler veren Okul Müdürü Fatih Güngör, bu yıl yedincisi düzenlenen Arapça Yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 938 İmam Hatip Lisesi, 917 İmam Hatip Ortaokulu, 4 Uluslararası İmam Hatip Lisesi ile 14 Arapça Proje Okulunun başvurduğunu söyledi.

Müdür Güngör, Türkiye'nin önde gelen 30'u aşkın akademisyenin jüriliğini yaptığı 7'nci Arapça Yarışmaları'na Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Cezayir, Ürdün ve Filistin'den akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve dil uzmanlarının katıldığını, yarışmada okullarının Türkiye üçüncüsü olmasının gurur verici olduğunu dile getirdi.



Eskişehir'e böyle bir gururu yaşattıkları için öğrencilere teşekkür eden Vali Tuna, "Hem Arapça dilinizi geliştiriyor pratik yapıyorsunuz, hem de başarılı işler ortaya çıkartıyorsunuz. Okulunuz zaten başarılı bir okul. Öğretmenleriniz ve okul yönetimiz çok çalışkan ve üretken. Okullarımızda münevver ve daha üst düzey insanların yetiştirilmesi adına bu tür çalışmalara önem verilmesi lazım. Hepinizi başarınızdan dolayı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Ziyaretin sonunda Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, öğrencilere tatilde okumaları için kitap hediye etti.

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!