Alternatif Enerjili Otomobil ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Alternatif Enerjili Otomobil ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 18:40

Alternatif Enerjili Otomobil ilgi gördü

Haberin Devamı

 

Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,(DHA)- Eskişehir'de Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında yenilenebilir enerji kullanımlı otomobiller yarıştı.
 
Yenilenebilir enerji kullanımı ile çalışan otomobiller ile farkındalık yaratmak amacıyla yapılan etkinliğin açılışına CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, ETO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Apaydın ileprojede yer alan öğrenciler katıldı. 
 
Üniversite Caddesi'nde başlayan etkinlikte önce otomobillerin kontrolleri yapıldı, ardından kentte tur atıldı. Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"Youth For Future', gençlerinin yaptığı çalışmaların, geleceğimizi şekillendireceği gerçeğinden yola çıkarak, dünyanın en büyük sektörlerinden biri olan otomotiv alanında,  gençlerin  okullarında inşa etmiş oldukları alternatif enerji ile yol alan araçlarını, kamuoyuna sergilemelerini, insanlar arasında farkındalık yaratmalarını ve bu çalışmalarına farklı destek ve destekçiler bulmalarını sağlayacak bir organizasyonun ilk ayağıdır. Asya ve Avrupa Kıtası'nda ilk defa düzenlenecek olan bu etkinlikle; Türkiye trafiğe açık kara yollarında ilk uzun mesafeli alternatif enerjili araç yarışı gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu yarışta araçlar enerji verimliği ve hızları, takımların uyumu ve strateji geliştirme gibi becerileri kıyaslanacaktır. Anadolu Üniversitesi'nin göstermiş olduğu büyük destekler ile 10 yıldır kesintisiz olarak bu başlıkların, ülkemizdeki ilerleyişinin en başarılı temsilcilerinden biri olan, aynı zamanda çeşitli ülkelerde düzenlenen benzer etkinliklere katılmakta olan; Anadolu Solar Team ileride, dünya üzerindeki bu etkinlikler ile yarışacak bir etkinliği de ülkemize kazandırmanın ilk adımını atmıştır. Bu organizasyon için yola çıktığımızda bize destek vererek yanımızda yer alan ülkemizin en başarılı takımlarından olan İstanbul Üniversitesi Güneş Arabası Takımı SOCRAT ve İstanbul Teknik Üniversitesi Takımı İTÜGAE da bu etkinliğin onur konuklarıdır ve etkinliğin Türkiye kazandırmasında da büyük paya sahiptirler."
 
-
 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!