23 Nisan Coşkusunu Tekrar Yaşattılar

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan Coşkusunu Tekrar Yaşattılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 12:52

ESKİŞEHİR 1. HAVA İKMAL BAKIM MERKEZİ İLKOKULU’NDA, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, VELİLERE YÖNELİK OLARAK YOĞUN BİR KATILIMLA TEKRAR KUTLANDI.

Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu’nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, velilere yönelik olarak yoğun bir katılımla tekrar kutlandı.
Özenle süslenen okul bahçesinde, gösteri grupları ve görevli öğrenciler yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Okul Müdürü Nurettin Ateş’in açılış konuşmasıyla program başladı. Ateş, konuşmasında, milli mücadeleden ve şanlı tarihimizden örneklerle, ulusal egemenliğin zorlu şartlarda kazanıldığını vurgulayarak, ulusal egemenliği, milli kültürü, değerleri koruyarak, bunları yaşatmanın herkesin ortak amacı olduğunu söyledi. Müdür Ateş ayrıca, çocukları, okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, insan haklarına saygılı, evrensel değerleri benimsemiş, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı, ailelerine, vatanına, milletine ve insanlığa hayırlı, mutlu bireyler olarak yetiştirmek için, ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini de sözlerine ekledi.
Konuşmanın ardından ana sınıfı öğrencileri, “Türkiye’nin Bölgeleri, Kafkas, Elma Kurdu ve Keloğlan” gösterilerini sunmak için yerlerini aldı. Gösterilerini izleyicilere sunan minikler, adeta göz kamaştırarak izleyenlerden tam not aldı.
Birinci sınıf öğrencilerinin hazırlamış oldukları, “Ben Bir Minik Kelebek, Müzikli Dans” gösterileri ile 120 kişilik “Anadolu Ateşi” ekibi gösterilerini sundu. Gösteriyi adeta nefesini tutarak izleyen veliler, minik yürekleri ayakta alkışladılar. İkinci sınıf öğrencilerinin “Mavi Şirinler” isimli gösterisiyle devam eden program, ardından 90 kişilik öğrenci grubuyla “İşte Benim Türkiyem” adlı halk oyunları gösterisiyle, bölgelerimizden kültürümüzün zengin örneklerini yansıttılar. Öğrenciler, okudukları şiirlerle bayramın anlam ve önemini velilere yaşattılar. Okul içinde yapılan “Çocuk Bayramı” konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, okul yönetimi ve programa davet edilen misafirler tarafından ödüllendirildiler.
1.Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulunun, 140 öğrenci ile katıldığı Eskişehir Valiliği programına da damgasını vuran “Küçük Mustafa Kemaller” adlı gösteri izleyiciler tarafından başından sonuna kadar ilgiyle izlendi. Bir grup öğrenci tarafından, Türk Bayrağı’nın ay ve yıldızı oluşturuldu. Öğrencilerden birinin okumaya başladığı Mevlana’nın “Etme” isimli şiiriyle, dönmeye başlayan küçük semazenler, büyük alkışlarla izleyenlerin ruhunu dinlendirdi. Öğrenciler, Üsküp, Zeybek, Kafkas yörelerinden halk oyunlarını sergilediler. Minikler, milli değerler olan Nasreddin Hoca, Keloğlan, Hacivat-Karagöz oyunlarıyla izleyicilere görsel şölen yaşattılar. Ulusal egemenliği bize kazandıran, Çanakkale şehitlerini de unutmayan çocuklar, zafere giden yolda, Çanakkale Savaşı’nı bir kez daha göz önüne seren canlandırmaları ile izleyenlerin gözyaşlarını tutamadığı, göğüsleri kabartan bir gösteri sundular. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" sözleriyle gösteriler son bulurken, duygusal anlar yaşandı. 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu yetkilileri ve öğrencileri tarafından hazırlanan program, izleyenlerin tatlı bir tebessümle ayrılmasına neden oldu.
Veliler, çocuklarıyla ve okulun tüm eğitim kadrosuyla bir kez daha gurur duyduklarını ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!