Yazarlık akademisi ilk mezunlarını verdi.

Güncelleme Tarihi:

Yazarlık akademisi ilk mezunlarını verdi.
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 18:57

Yazarlık akademisi ilk mezunlarını verdi.

Haberin Devamı

Zafer KUMRU / ERZURUM, (DHA)-Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) tarafından ortaklaşa düzenlenen Yazarlık Akademisi ilk mezunlarını verdi.

Tarihi Müceldili Konağı'nda gerçekleştirilen programa, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kursiyerler katıldı. Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş, Başkan Sekmen'in şehrin sosyal ve kültürel hayatına adeta yön verdiğini bildirdi. 13 Kasım 2015'te başlayan ve 3 ay süren Yazarlık Akademisi'ni 24 kursiyerin başarıyla tamamladığını anlatan Ertaş, şunları söyledi:

“Yazarlık Akademisi, yazı türlerinden herhangi birine veya bir kaçına ist
idadı olan kişileri tespit etmek, yetenekleriyle tanıştırmak, hazırlanmış bir takım programlarla donatıp, atölyelerde yapılacak uygulamalarla gizli kalmış yetenekleri ortaya çıkarmak için kuruldu." 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, toplumda okuma alışkanlığının çok zayıf olduğunu belirretek “Mübarek kitabımızın ilk emri 'oku'dur. Yine Allah, 'Düşünmez misiniz? Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?' diye buyurmuştur. Elbette ki düşünen, okuyan, yazan insanlar gerçeği, doğruyu, güzeli bulabilirler. Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde birçok kültürel faaliyet yapıyoruz. Şahsen istiyorum ki, bu şehirde yediden yetmişe herkes okusun. Çünkü Türkiye olarak okuma alışkanlığımız çok zayıf. Yazma alışkanlığımız zaten yok denecek gibi. Bu nedenle okumaya yönelik faaliyetler yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Sekmen ve protokol üyeleri tarafından Yazarlık Akademisi'ni bitiren 24 kursiyere sertifikaları verildi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!