Vali Azizoğlu, yabancı öğrencilerle

Güncelleme Tarihi:

Vali Azizoğlu, yabancı öğrencilerle
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 12:49

Vali Azizoğlu, yabancı öğrencilerle

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Yaz Etkinliği kapsamında ülkemizde bulunan yabancı öğrencileri, Vali Seyfettin Azizoğlu konuk etti.
Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe yaz etkinliğine katılan 55 ülkeden 700 öğrenciden Erzurum’a gelen 18 öğrenciyi Vali Seyfettin Azizoğlu makamında kabul etti. Yaklaşık üç haftadır Türkçe eğitimi alarak, Erzurum tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinen yabancı öğrenciler, Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretim Araştırma ve Uygulama Merkezi  Müdürü Doç.Dr. Bahadır Gücüyeter, Yunus  Emre Enstitüsünden İbrahim Aydoğdu ve Atatürk Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Takkaç Tulgar ile birlikte Vali Azizoğlu’nu ziyaret etti. Öğrenciler Erzurum’da bulundukları süre içinde yaptıkları çalışmalar ve gezileri  Vali Azizoğlu’na aktardılar. Oldukça neşeli geçen ziyarette Vali Azizoğlu şunları söyledi:
"Sizlerin böyle mutlu olması, yüzlerinizin gülmesi bizleride mutlu ediyor. Komşularımızın mutluluğu mutluluğumuz, mutsuzluğu mutsuzluğumuzdur. Herkes kendi ülkesinde birlik beraberlik içinde olmalı. İnsanlar aralarındaki basit konuları fazla büyütmeden, başkalarının aralarına fitne fesat sokmasına izin vermeden, onlara karşı çok uyanık olup kardeşçe yaşamalı. Bu coğrafyada hep beraber barışı ve kardeşliği tesis edip yaşatmalıyız."
Vali Seyfettin Azizoğlu öğrencilere çeşitli hediyeler verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!