Uzundere'de kaya tırmanışı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Uzunderede kaya tırmanışı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 14:00

Uzundere'de kaya tırmanışı yapıldı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı'nın ŞEHİRDER tarafından Gençlik Haftasında düzenlenen, 'Uluslararası Öğrenciler Akademisi' organizasyonunda Erzurum'un Uzundere ilçesinde doğa yürüyüşü ve kaya tırmanışı yapıldı.



Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleşen organizasyonda Atak Arama Kurtarma ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Çetin Bayram, kafile başkanlığını yaptı. Yaklaşık 140 üniversite öğrencinin katıldığı etkinlikte Uzundere ilçesini gezen, doğa yürüyüşü yapan öğrenciler, daha sonra 10 metre yükseklikteki kayalara uzman dağcıların kontrolünde tırmanış gerçekleştirdi. Hayatlarında ilk defa böylesine bir tecrübe yaşayan öğrenciler hem heyecanlandıklarını hemde çok mutlu olduklarını söyledi



Tırmanışın ardından öğrenciler, Tortum Şelalesi ile Öşvank Kilisesi'ni gezdi. ŞEHİRDER adına organizasyonun gerçekleştirilmesinde büyük gayretleri olan ŞEHİRDER proje koordinatörü Efendi Sarı ve Adem Altunok, ŞEHİRDER olarak uluslararası öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimleri için bir yandan Başbakanlığın vermiş olduğu program doğrultusunda seminerler düzenlerken bir yandan da sosyal etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!