Palandöken'de çığ eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Palandökende çığ eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 14:59

Palandöken'de çığ eğitimi

Haberin Devamı

 ERZURUM, (DHA)- AFAD Erzurum Çığ eğitmenleri tarafından Palandöken'de bulunan Çığ Eğitim Merkezinde JAK (Jandarma Arama ve Kurtarma) ve Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerine çığ eğitimi verildi.

Nevruz tatili nedeniyle İranlı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Palandöken ve Konaklı Kayak merkezlerinde kayak severlerin daha güvenli bir ortamda kayak yapmalarını sağlamak amacı ile eğitim çalışmaları sürdürülüyor. Vali Seyfettin Azizoğlu'nun girişimleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in katkıları sonucu modern bir hale kavuşturulan, Palandöken'deki AFAD Çığ Eğitim Merkezinde Çığ Eğitmenleri  tarafından, kayak merkezlerinde görev yapan JAK'lar ile Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 Arama Kurtarma ekiplerine çığ eğitimi veriliyor.
Sabah erken saatlerde başlayan eğitimlerde öncelikle merkezde teorik eğitim alanlar, uygulamalı eğitimden geçiriliyor.
Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Mehmet Rıza Andiç bir hafta süren eğitimlerde çığa etki eden faktörler, çığ öncesi ve sonrasında alınması gereken tedbirlerin yapılan çalışmalarda uygulamalı olarak gösterildiğini bildirdi. Eğitim alan görevlilere ilk yardım konusunun da verildiğine işaret eden Andiç, hedeflerinin Erzurum'da bulunan tesislerin kayak severler için güvenli hale getirmek olduğunu belirtti. 
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!