Kargo takip mailiyle dolandırıcılık

Güncelleme Tarihi:

Kargo takip mailiyle dolandırıcılık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 11:20

Kargo takip mailiyle dolandırıcılık

Haberin Devamı

Hümeyra PARDELİ / ERZURUM, (DHA) - TÜKETİCİ Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, dolandırıcıların 'kargo takip' başlığı altında gönderdikleri elektronik postayla vatandaşların kredi kartı bilgilerine ulaşabileceği uyarısında bulundu.
Tüketici Birliği Federasyonu üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, gelişen teknolojiyle dolandırıcılık olaylarının yeni boyutlara ulaştığını söyledi. Cep telefonu veya mail yoluyla dolandırıcılık yöntemlerinin hızla arttmaya başladığını aktaran Altay, vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Cep telefonlarına gönderilen her mesaja, maile itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Nihat Altay şöyle dedi:
"Hiç kimsenin aklına gelmeyecek bir yöntem ile dolandırıcıların hedefinde ben de vardım. Gönderilen mailde, 'PTT kargo takip' adı altında o kadar profesyonelce hazırlanmış bir gizlilik politikası ve deÄŸiÅŸiklik formu ile 'PF2467316237TR takip numaralı kargonuz 10 Mayıs 2016 adresinize teslim edilememiÅŸtir. Lütfen adres bilgilerinizi güncelleyerek kargonuzu teslim alınız. Teslimat adresini deÄŸiÅŸtirmek için adres deÄŸiÅŸikliÄŸi formunu dikkatlice ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. Kargonuz 7 iÅŸ günü içinde almanız gerekmektedir. Fazladan her gün için PTT sizden 70 TL günlük karşılık talep etme hakkına sahip olacaktır' denilen yazıya cevap vermem istendi. Adres deÄŸiÅŸikliÄŸi formunda kiÅŸinin kart bilgileri dahi istenilmekte. Düşünün ki bir vatandaÅŸ kargo bekliyor ve kargoyu beklerken bu tür bir maille karşılaşıyor. Profesyonelce hazırlanan bu mailin içeriÄŸini okuyan vatandaÅŸların pek çoÄŸu istenilen bilgilerle bu maile cevap verecektir. VerdiÄŸi cevap ile de dolandırıcıların ağına düşerek maÄŸdur olacaktır. Dolandırıcıların ağına düşen vatandaşın kaptırdığı ücreti geri alması çok zor ihtimal. Çünkü bu tür vakalara tüketici sorunları hakem heyetlerinin yapacağı bir ÅŸey yok. Bu tür sorunlarda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekiyor. Dolandırıcı bulunsa dahi kaptırılan ücretin geri alınması yine çok zor ihtimaldir. Bu nedenle tanımadığımız kiÅŸilerden gelen her mail ve mesaja itibar etmemeli, doÄŸruluÄŸunu araÅŸtırmadan o mesaja kesinlikle dönüş yapılmamalıdır."Â
FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!