Hedef 2020 Kampı Başladı

Güncelleme Tarihi:

Hedef 2020 Kampı Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 13:06

ERZURUM'DA ATLETİZM KAMPI

Türkiye Atletizm Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Hanifi Aslantürk, Hedef 2020 olimpiyatları parolası ile çıktıkları yolda Turkcell’in destekleri ile yeni bir hazırlık kampı başlattıklarını söyledi. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar öncülüğünde Erzurum’da başlattıkları kampın 10 gün süreceğini belirten Aslantürk, 81 ilden seçilen 210 sporcunun 92 antrenör nezaretinde kamp eğitimi alacağını ifade ederek, sporcuların gruplar halinde Palan, Polat Renaıssance ve Dedeman Oteli’nde kamp yaptıklarını vurguladı. Aslantürk, Turkcell 2020 Küçükler ve Yıldızlar Olimpik Kampına katılan tüm sporcuların ihtiyaçlarını Türkiye Atletizm Federasyonu’nun karşıladığını belirterek, 18-20 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan kampta sporculara teorik eğitimin yanı sıra uygulama eğitimlerinin verleceğini söyledi. Aslantürk, Erzurum kampına katılan antrenörlere de gelişim seminerleri verileceğinin altını çizdi.
ALT YAPI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Erzurum kampına katılan yetenekli atletlerin yoğun ve titiz bir çalışma sonrasında seçildiklerinin belirten TAF Teknik Kurul Üyesi Hanifi Aslantürk, Türkiye Atletizm Federasyonu olarak alt yapıya büyük bir önem verdiklerini söyledi. Palan Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Aslantürk, “Sizler Türk atletizminin geleceğisiniz. Size çok ayrı bir önem veriyoruz. Sizlerde antrenörlerinizin sözünden çıkmayın, onların verecekleri eğitimleri ve taktikleri harfiyen uygulayın. Sizleri A Takımdan ayrı tutmuyoruz. Onlara sağladığımız imkanları ve kamp ortamının aynısını sizler içinde sağladık. Erzurum kampını en iyi şekilde değerlendirin” dedi.
TECRÜBELERİNİ GELECEĞİN YILDIZLARI İLE PAYŞALTILAR
Erzurum’da start alan Turkcell 2020 Olimpik Kampına katılan minik ve yıldız atletler ile antrenörleri için Palan Otel’de bir açılış toplantısı ve seminer düzenlendi. Seminere Milli Takım Antrenörlerinden Cahit Yüksel, Yüksek Atlamada ülkemizin gurur kaynaklarından Burcu Yüksel ile Milli Atlet Kemal Koyuncu tecrübelerini geleceğin milli atletleri ile paylaştılar. Çok çalışarak bugünlere geldiklerini belirten milli atletler Burcu Yüksel ile Kemal Koyuncu, bugünlerde sporcular için sağlanan şartların daha uygun olduğunu ve başarı ortamının buna paralel olarak artması gerektiğine işaret ederek, minik ve yıldız atletlerin kendilerine sunulan imkanları çok iyi değerlendirip, ilerisinde yıldız sporcular olmasını istediler. Milli takım antrenörü Cahit Yüksel ise sporcuların antrenörlerine karşı vefalı olması gerektiğinin altını çizerek, “Sizler ne kadar vefalı olursanız,antrenörlerinizde sizleri zirveye taşır. Kürsüye çıkarsınız, basında yer alırsınız. Bence bir sporcunun ya da takımın başarısında antrenörün çok büyük rolü vardır. Yeterki antrenörünüzün kıymetini bilin ve ona karşı vefalı olun” dedi. TAF Antrenörler Derneği Başkanı Murat Yurdadön ise dernek olarak Türk Atmetizim Antrenörlerinin daha çok gelişmesi ve başarılı olması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, mevcut federasyonun antrenörlere eskisinden daha çok önem verdiğinin altını çizdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!