EYOF'ta hedef, buzun tüm branşlarında madalya almak

Güncelleme Tarihi:

EYOFta hedef, buzun tüm branşlarında madalya almak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 11:10

- Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Okuyucu: "EYOF'ta, buzun bütün branşlarında madalya kazanmayı amaçlıyoruz. Benim sorumluluğumda olan artistik buz pateni, curling ve short track branşları için işi sıkı tutuyoruz ve şimdiden çalışmalara başladık. Çok güçlü bir altyapı oluşturmayı hedefliyoruz" - "İleride devletimiz kış olimpiyatlarını almak için tasarrufta bulunursa EYOF kış olimpiyatları için müthiş bir referans olacak"

Haberin Devamı

ERZURUM (AA​) - ​AYŞE YILDIZ - Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (​EYOF) buz pateninin bütün branşlarında madalya kazanmayı hedeflediklerini belirterek, "Benim sorumluluğun altında olan artistik buz pateni, curling ve short track branşları için işi sıkı tutuyoruz ve şimdiden çalışmalara başladık. Çok güçlü bir altyapı oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Okuyucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EYOF'ta Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya alabilmek için altyapıya önem verdiklerini söyledi.

Şimdiden çalışmalara yoğun şekilde başladıklarını anlatan Okuyucu, "İşi sıkı tutuyoruz ve yoğun şekilde çalışıyoruz. Bütün branşlarda en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Altyapıyı güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız var. 10-12 yaş grubunu almamız lazım. Çünkü 2019'da yarıştırabileceğimiz çocuklar bunlar. Biz inşallah güzel işler yapacağız" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

EYOF'un Türkiye için önemli olduğunun altını çizen Okuyucu, "Erzurum tesis anlamında hazır. Bu konuda bir sıkıntımız yok. İleride devletimiz kış olimpiyatlarını almak için tasarrufta bulunursa EYOF kış olimpiyatları için müthiş bir referans olacak. EYOF'ta, buzun bütün branşlarında madalya kazanmayı amaçlıyoruz. Benim sorumluluğumda olan artistik buz pateni, curling ve short track var. İşi sıkı tutuyoruz ve şimdiden çalışmalara başladık. Çok güçlü bir altyapı oluşturmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

- "Herkesi buza bekliyoruz"

EYOF'a yönelik projeleri yakında açıklayacaklarının altını çizen Okuyucu, "EYOF'a kadar dört yıl boyunca Türkiye genelinden genç sporcularımızı buzun bütün branşlarına kazandırmak istiyoruz. Projelerimizi yakında açıklayacağız. Herkesi projelerimize katılmaya davet ediyoruz. Özellikle genç arkadaşlarımızı bekliyoruz. 10-12 yaş grubu bizim hedef kitlemiz. Herkesi buza bekliyoruz, herkesi spor yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Okuyucu, Türkiye'de curlingin geçmişinin kısa olmasına rağmen önemli mesafe aldıklarına değinerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Türkiye'de curling 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile başladı. Sadece beş yıllık bir geçmişten bahsediyoruz. Beş yıl gibi kısa süre içerisinde Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'na yükselmek ve oradan da Dünya Şampiyonası'nda olimpiyat için puan toplamak hedefiyle yoldayız. İyi gidiyoruz. Gelişmeler güzel, inşallah daha da güzel olacak."

Curling A Milli Takımı sporcularından Özlem Polat da curlingde güzel bir başarı yakaladıklarını belirterek, "Gittiğimiz müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bayan sporcular olarak dayanışma içerisinde çalışmalar yaparak, hedefe kilitleniyoruz. Amacımız A Grubu'na yükselerek, olimpiyatlar için madalya toplamak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ayşe Gözütok da B Grubu Avrupa Şampiyonası'ndan iyi bir dereceyle döndüklerini vurgulayarak, "Türkiye'de yeni bir branş. Kısa sürede büyük başarılar elde etmek istiyoruz. Hedefimiz şampiyonluk" ifadesini kullandı.

Öznur Polat ise artık olimpiyatlar için mücadele edeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!