Erzurum Valisi Dr. Altıparmak: “Türk Ulusu Dili, Kültürü, Tarihi Ve Saygın Kimliğiyle Aydınlık Yarınlara El Ele Güçlü Biçimde Yürüyecektir”

Güncelleme Tarihi:

Erzurum Valisi Dr. Altıparmak: “Türk Ulusu Dili, Kültürü, Tarihi Ve Saygın Kimliğiyle Aydınlık Yarınlara El Ele Güçlü Biçimde Yürüyecektir”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 14:47

ERZURUM VALİSİ DR. AHMET ALTIPARMAK

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet’in ilanının 92. yıldönümü etkinliklerinde yaptığı konuşmada, “29 Ekim; çağdaş anlamda bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu, ulusun kenetlenerek verdiği bir ölüm kalım mücadelesi; onur, haysiyet ve namus mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zaferdir” dedi.
“Bugün milletçe cumhuriyetimizin ilanının 92. Yıldönümünü büyük mutluluk ve heyecanla kutlamanın kıvancı içindeyiz” diyen vali Dr. Altıparmak, “Aynı zamanda tüm Türkiye’de olduğu gibi, cumhuriyetin kurucu ili güzel ilimiz Erzurum’da da bugünü huzur ve güven içinde kutlamanın onurunu yaşıyoruz. 29 Ekim; çağdaş anlamda bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu, ulusun kenetlenerek verdiği bir ölüm kalım mücadelesi; onur, haysiyet ve namus mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zaferdir. Büyük önder Atatürk’ün söylediği gibi; ‘‘Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.’’ Diye konuştu.
ŞÜPHENİZ OLMASIN Kİ BU YÜRÜYÜŞ ŞER ODAKLARININ HER TÜRLÜ OYUNUNA, ALÇAKÇA TUZAĞINA RAĞMEN HEP SÜRECEKTİR
Vali Altıparmak, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şüpheniz olmasın ki bu yürüyüş şer odaklarının her türlü oyununa, alçakça tuzağına rağmen hep sürecektir. Türkiye cumhuriyeti kültürüyle, çalışkanlığıyla, renkleriyle, sesleriyle bir bütün olarak, Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Gürcüsüyle, Çerkeziyle, Arnavutuyla kısaca İstiklal Marşında Mehmet Akif’in milletim dediği bir millet olarak hep var olacaktır.
Sevgili gençler, Geleceğimizin güvencesi olan sizlerin, bilgi toplumunun üreten, araştıran, sorgulayan bireyleri olabilmek için teknolojinin sunduğu hertürlü bilgi kaynağını en iyi biçimde kullandığınızı biliyorum.
Bu imkân ve kabiliyete sahip olan siz gençler, bu milletin onurlu, şahsiyetli fertleri olarak, öz kültürünüzü ve milli ve manevi değerlerinizi iyi bilmek ve özümsemek, evrensel değerleri benimsemek, bilgiye, düşünceye ve farklı olana saygılı ve hoşgörülü; ülke ve dünya sorunlarına duyarlı olmak durumundasınız. Zira değerlerinin farkında olmayan, bunları küçümseyen milletlerin, başka milletlerin gözünde değeri olmaz.
Sizler, hertürlü bilgiyi aklın ve bilimin süzgeçinden geçirerek tartışmalısınız, gelişmelere açık olmalısınız, yönlendirmelerden uzak ve eleştirel bir bakış açısına sahip olabilmelisiniz. Hakkı biraz da mutlaka ve mutlaka karşı tarafın fikrinde aramayı ihmal etmemeli ve her ne olursa olsun milletimizi ve bir bütün olarak bu ülkenin her ferdini şartsız, koşulsuz sevmelisiniz
Sevgili gençler; Unutmayın ki aile bizim için en büyük, en güçlü ve en sarsılmaz kurumdur. Sağlıklı, güvenli, huzurlu bir gelecek için ailenize sahip çıkmak ve güçlü aileler kurmak için gayretli olmak durumundasınız. Zira sağlam bir aile; çağın getirdiği birçok sosyo- psikolojik hastalığa adeta panzehir görevi görmektedir.”
Türkiye Cumhuriyeti’nin, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğini, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdüreceğini ifade eden Vali Altıparmak, “Bu onurlu mücadeleyi, bu onurlu yürüyüşü durdurmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizler sizler varoldukça ve dünya durdukça ay yıldızlı şanlı bayrağımız dalgalanmaya devam edecek ve göklerden asla inmeyecektir.
Değerli Erzurumlu hemşerilerim, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. Yıldönümümde, herkesin cumhuriyet bayramını kutluyorum; cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı atatürk, silah arkadaşları ve terörle kaybettiğimiz aziz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı gazilerimize sağlık ve acil şifalar diliyorum. Bu vesileyle hepinize cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içinde saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!